Cultuur

Get to know the Jammin' artiesten

26 juni 2023
Door: MIJNLEUVEN
Op 28 juni sluiten we het schooljaar af met een knaleditie van Jammin' with Fonske! Leer de de artiesten hier wat beter kennen.

De zomervakantie loert om de hoek. Hoogtijd dus voor de laatste Jammin' with Fonske van dit schooljaar! Woensdag 28 juni geven 3 Leuvense bands en artiesten weer het beste van zichzelf aan de trappen van het Rector De Somerplein. We zien je daar! 

Tekst: MIJNLEUVEN

Antenna 13u

Wie zijn jullie? 

"Wij zijn Margaux, Nolle, Noor, Polle, Lien & Sien en samen vormen wij Antenna. Wij zijn een groepje van 6 ambitieuze tieners (15-17 jaar), die graag samenkomen voor een jamsessie op woensdagnamiddag. Ieder van ons is al van jongs af aan bezig met muziek en gepassioneerd door die muziekwereld."


Hoe zijn jullie begonnen met muziek spelen en maken?

"De oprichting van onze band kwam er in de zomer van 2022. We begonnen als vriendengroep die occasioneel samen muziek speelde. Later sloot één van onze gitaristen, Polle, aan bij onze band. Ons repertoire bestaat momenteel uit covers, maar we zijn volop in de weer met de creatie van onze eigen nummers."

Welke podiumervaring hebben jullie al?

"We hebben al op verscheidene kleine podia gestaan en proberen zo hogerop te klimmen."

Welke artiesten inspireren jullie het meest?

"Dankzij ons rijke aantal aan bandleden hebben wij een brede kijk op de rockmuziek en worden we geïnspireerd door grote (en groot wordende) artiesten. Muziekgroepen zoals The Beatles, Nirvana, The White Stripes, de Arctic Monkeys, ... spreken ons heel erg aan. Het is dan ook ons doel om in de verdere toekomst muziek in dit genre te maken."

Op welk podium zouden jullie graag nog staan?

"Op Rock Werchter mogen spelen is een van onze grootste dromen."

Blum 14u

Hoe ben je begonnen met muziek spelen en maken?

"Eerst speelde ik altijd nummers na van anderen en dan gebruikte ik de akkoorden om te zetten onder teksten die ik al eerder had geschreven."

Welke podiumervaring heb je al?

"Ik treed regelmatig op op kleinschalige gezellige festivalletjes. Het grootste optreden dat ik heb gedaan was Zomer in Linden, de fijnste optredens vind ik vaak de cosy ones."

Welke artiesten inspireren je het meest?

"Ik haal mijn inspiratie een beetje overal. Fun fact: mijn Spotify top-artiesten waren xxxtentacion, Johan Sebastiaan Bach en Kevin."

Op welk podium zou je graag nog staan?

"De AB. Die zaal lijkt me fantastisch omdat het daar heel groot is, maar je kan toch nog goed in contact staan met het publiek. Als we nog lokaler denken is in het Depot op het hoofdpodium staan ook een grote droom."


ophélie 15u

Wie ben je? 

"Ik ben Ophélie, 17 jaar, en studeer binnenkort communicatiewetenschappen aan de KUL."

Hoe ben je begonnen met muziek spelen en maken?

"Als klein meisje zong ik enthousiast mee met K3, al was dat niet altijd even perfect. Vanaf mijn 11de wou ik het serieuzer te nemen en begon elke dag te oefenen."

Welke podiumervaring heb je al?

"Mijn eerste optreden was op de 'proclamatie' van het 6de leerjaar, daar zong ik het liedje "how far I'll go" van de film Moana. Tijdens de jaarlijkse familiefeesten treden mijn peter en ik ook soms op. Al beperkt dat zich tot de living, zittend in de zetel. Dit jaar mocht ik optreden op HDC rock. Een optreden dat bijna jaarlijks georganiseerd wordt door het Heilige-drievuldigheidscollege, waar ik zelf 6 jaar zat."

Welke artiesten inspireren je het meest?

"Whitney Houston en Mariah Carey heb ik altijd geweldige zangeressen gevonden. Doorheen de tijd verandert mijn muzieksmaak veel maar zij blijven mijn inspiratiebronnen."

Op welk podium zou je graag nog staan?

"De droom is ooit in het sportpaleis te staan, maar we nemen het stapje voor stapje uiteraard."

Zin om volgend jaar mee bands te zoeken, het podium op te bouwen en mee achter de schermen te werken? Kom dan bij het team van Jammin' with Fonske! Spreek ons gerust aan voor meer info of slide gewoon in onze DM's.

26 juni 2023
Door: MIJNLEUVEN

Klaas Verwimp

muziek & podium, street art
016 27 28 21