Cultuur
Jonge doeners

Get to know the Jammin' artiesten

12 september 2022
Door: MIJNLEUVEN
Met de eerste Jammin’ with Fonske van dit jaar trappen we het schooljaar goed op gang. Kom met je vrienden op 14 september genieten van de zalige sfeer en ontdek nieuw lokaal talent op het Rector De Somerplein.

Leer hier alle artiesten kennen die op 14 september komen spelen op Jammin' with Fonske.

Nelson bijt om 13u de spits af

Wie zijn jullie? 

Nelson: "Wij zijn Matteo (18, gitaar), Simen (18, drum), Sidney (17, basgitaar), Fran (19, gitaar) en Liam (17, zang)"

Hoe zijn jullie muziek beginnen spelen en maken? 

Nelson: "De meeste van ons zijn in de muziekschool terecht gekomen door onze ouders of vrienden en hebben daar ons instrument leren spelen. We hebben elkaar ook leren kennen in de rockschool van Leo Caerts"

Hebben jullie al wat podiumervaring?

Nelson: "Ja de twee hoogtepunten van het afgelopen jaar waren Speelplaatsrock en Zomer in Linden. Daarnaast hebben we afzonderlijk ook wel al gespeeld in cafés of op concerten van de muziekschool."

Wie inspireert jullie het meest? 

Nelson: "We kijken allemaal wel op naar de grote rockhelden en -bands: The arctic monkeys, Radiohead, Jimi Hendrix, Red hot chili peppers..."

Op welk podium zouden jullie graag nog staan?

Nelson: " De AB! Of Rock Werchter!"Om 14u kan je genieten van Neptune Bloom 

Wie zijn jullie?

Neptune Bloom: "Lili (17), Rueben (19), Kai (19) en Wouter (24)"

Hoe zijn jullie muziek beginnen spelen en maken? 

Neptune Bloom: "Lili en Wouter zijn al van jongs af aan buren. Geïnspireerd door muziek van de oudere generatie ontstonden er chaotische jamsessies met nog maar weinig coördinatie. Enkele jaren later leerde Lili een jongen kennen via Tinder, Rueben, die ook wel kon smaken van de psychedelische kunst der gitaarspel. Wij drie startten met het idee om een band te vormen en hielden wekelijks experimentele repetities. Op een dag, onderweg naar repetitie, reden we een straatmuzikant aan. Toen iedereen uitstapte om te zien hoe hij er aan toe was en we de kapotte djembe naast zijn bewegingsloze lichaam zagen liggen, verdween er plots een gewicht van onze schouders: we hadden onze drummer gevonden."


Hebben jullie al wat podiumervaring?

Neptune Bloom: "De podiumervaring verschilt wat van persoon tot persoon. Iedereen legt zijn eigen traject af met deelname in andere bands of met soloprojecten. Als viertal met Neptune Bloom is de podiumervaring nog vrij gelimiteerd, aangezien de band pas echt ontstaan is tijdens de coronaperiode. We speelden wel al in Het Depot (en wonnen er de publieksprijs van Sound Track Vlaams-Brabant!), in jeugdhuis Tijl in Diest, in Stelplaats te Leuven, op Hopville in het stadspark van Diest, opende Werkhuis Genk en werden uitgenodigd om een keer te komen spelen in de Muziekgieterij te Maastricht."

Wie inspireert jullie het meest? 

Neptune Bloom: "Ook dit verschilt wat van persoon tot persoon. Onze belangrijke invloeden zijn sowieso: Pink Floyd, Mac DeMarco, King Krule, maar we proberen vooral onze eigenheid wat uit te vogelen ;) Veel halen we zelf ook van naar optredens te gaan."

Op welk podium zouden jullie graag nog staan?

Neptune Bloom: "We mikken hoog en hopen ooit zeker op Pukkelpop of Rock Werchter te kunnen staan! Voor nu willen we echter zeker proberen om eens in zalen zoals l’archiduc, Muzikodroom, Kinky Star, Farrm en festivals zoals AFF en Rock Herk te kunnen spelen."

Om 15u betovert Luka Maria (19) je met haar stem

Hoe ben je muziek beginnen spelen en maken? 

Luka Maria: "Muziek is eigenlijk een rode draad doorheen mijn leven al sinds mijn geboorte. Mijn Papa is artiest dus al sinds heel jong ging ik mee naar concerten van hem kijken en danste ik rond hem heen als papa in de living muziek aan het maken was. Ook met mama zong ik altijd liedjes In de auto of als we samen iets aan het doen waren maakten we er liedjes over. 

Echt zelf ben ik nummers beginnen maken om eigenlijk te ontsnappen aan de storm die mijn hoofd soms voorstelt, of om er juist sense van te maken. Gevoelens zijn soms moeilijk om te zetten in woorden..."

Heb je al wat podiumervaring?

Luka Maria: "Ik heb ongeveer een jaar geleden mijn eerste EP uit gebracht op Soundcloud. Sindsdien ben ik begonnen met enkele optredens. Meestal wordt ik gevraagd voor concerten of soms ook festivalletjes of privé feesten."

Wie inspireert jou het meest? 

Luka Maria: "Mijn ouders hebben mij altijd heel erg aangemoedigd om mijn eigen stem te vinden (ook buiten de muziek). Zij inspireren mij om mezelf te kunnen uitdrukken, ik doe dat dan door middel van muziek.  David Bowie vind ik ook een enorm straffe muzikant omwille van wie hij is/was en hoe hij dat uitte via muziek of eerder gezegd echt via zijn kunst."

Op welk podium zou je graag nog staan?

Luka Maria: "Goh, het belangrijkste voor mij als ik optreed is dat ik een gevoel over kan brengen. Of dat nu het gevoel is dat ik in mijn eigen nummer voel of niet dat maakt niet veel uit. Om te zien dat mijn muziek binnenkomt op welke manier ook, is voor mij het grootste compliment om te krijgen. De zaal zelf of het podium zelf speelt daar voor mij niet zo een grote rol in."


Kan je nu al niet meer wachten om deze artiesten aan het werk te zien? Neem snel een kijkje op het Facebook-evenement van Jammin' with Fonske. Tot dan! 

12 september 2022
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69