Cultuur

Dit moet je hebben gezien (en gehoord) op Leuven Jazz!

21 maart 2024
Door: MIJNLEUVEN
Mijnleuven tipt het beste van Leuven Jazz

Van 21 tot 24 maart vindt Leuven Jazz weer plaats, maar valt er ook wat te beleven voor jongeren op het Leuvense jazzfestival? Jaz(z)eker! Hieronder presenteren we 3 aanraders die je zeker in je agenda moet zetten. 

Tekst: Kobe Rombouts / Foto's: 30CC

1. Themacombo's in samenwerking met LUCA School of Arts (21- 24 maart)

Leuven Jazz slaat de handen in mekaar met de jazzafdeling van LUCA School of Arts en presenteert 9 themacombo’s. Hierin spelen de studenten onder leiding van een docent een selectie uit het werk van een bekende jazzmuzikant. Ideaal voor wie op ontdekkingstocht wil gaan doorheen de jazzgeschiedenis. Deze themacombo’s zijn volledig gratis.

2. Jazz X All Style Battle (23 maart)

Een dancebattle zoals je het nog nooit eerder hebt gezien: een groep dansers neemt het een voor een tegen elkaar op terwijl ze moeten dansen op een jazzinstrument dat live wordt bespeeld. Opvallend: zowel de dansers als de muzikanten improviseren hun performance compleet ter plekke! Een unieke creatie dus die je zeker gezien moet hebben! Dit evenement is trouwens volledig gratis.

3. Beraadgeslagen (21 maart)

BeraadGeslagen is een duo dat bestaat uit Fulco Ottervanger en Lander Gyselinck. Die laatste naam doet misschien een belletje rinkelen, want hij bracht 2 jaar geleden samen met Zwangere Guy een album uit en hij maakt ook onder andere deel uit van het duo Lander & Adriaan. BeraadGeslagen combineert jazz, experimentele ritmes en absurde humor tot een dansbaar geheel. Het concert is helaas al uitverkocht, maar je kan je kans nog altijd wagen op de wachtlijst!

Info over alle activiteiten en tickets kan je vinden op de website van Leuven Jazz

21 maart 2024
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69