Lifestyle

De beste schaduwplekken in Leuven

17 augustus 2023
Door: MIJNLEUVEN
Hannah (17) geeft je de beste schaduwplekjes in Leuven mee.

Ah, de zomer is terug! Maar soms is dat warme weer toch niet zo aangenaam. Tegenwoordig krijgen we bijna elk jaar wel minstens één hittegolf. En dan is een plekje in de schaduw plots toch heel wat aangenamer dan dat plekje in de zon. In dit artikel vind je de 6 beste schaduwplekjes van Leuven om toch nog in aangename omstandigheden te kunnen chillen.

Tekst: Hannah Decock


1. Het Stadspark

Het stadspark is een van de bekendste parken in Leuven. Ondanks de bekendheid blijft het een zeer goede plek om de schaduw op te zoeken. Er zijn veel bomen waardoor je zeker wel een gezellige picknick kan houden in de schaduw. Ik raad het zeker aan om in het stadspark de schaduw op te zoeken als je in een grote groep bent want er is zeker genoeg plek in de schaduw.


2. Dijleterassen

Helemaal in het centrum van Leuven vind je naast de Dirk boutslaan, zoals de naam al zegt, leuke terrassen aan de Dijle. Met uitzicht op het water ben je ook nog eens overdekt door bomen. Zo kan je én in de schaduw zitten én nog eens een mooi uitzicht hebben. De Dijleterassen zijn gelegen naast het SLAC, de kunst- en muziekacademie van Leuven. Zo heb je af en toe zelfs wat klassieke achtergrondmuziek terwijl je in de schaduw zit! En dat allemaal met een uitzicht op de Dijle. Zeker het bezoeken waard!


3. Rambergpark 

Het Rambergpark is misschien wel beter gekend als het kleine Stadspark. Het is een park dat misschien niet door iedereen gekend is omdat het heel klein en een beetje verstopt is. Het is gelegen aan de Ramberg dicht bij het Pater Damiaanplein. Het is een zeer klein parkje dat afhellend is, voetballen kan je er dus niet doen. Maar in de schaduw zitten is hier zeker aangeraden! Je hebt er zelfs een klein hutje met stoeltjes van boomstammen. Heel gezellig!4. Helleputteplein

Het Joris Helleputteplein is een pleintje naast de oude markt bij het Wereldcafé. Op dit pleintje heb je enkele bankjes die in de zon staan maar je hebt er zeker ook telkens een paar die gelukkig in de schaduw staan. Afkoelen vlakbij het centrum dus.
5. Michottepark

Op de Tiensesteenweg heb je een park met een klein bos en een speeltuin: het Michottepark. Aangezien het een klein bos is, is er schaduw in overvloed. Er staan ook veel picknicktafels dus je kan zeker gezellig picknicken zonder last te hebben van de zon.
6. Engels Plein

Het Engels Plein is een plein gelegen aan de vaart dicht bij de Lidl. Het is overdekt door de grote brug van de ring, dus je zit zeker in de schaduw. Bankjes heeft het niet, wel een grote vlakte waar je op kan zitten. Naast schaduw ben je ook nog goed beschermd tegen de regen! Helemaal top!17 augustus 2023
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69