DIY

Bloksnacks by Hadewych

14 juni 2024
Door: MIJNLEUVEN
Boeken, computer, fluostiften, pennen, wat ontbreekt nog in het lijstje van essentiële studeerbenodigdheden? Juist ja, bloksnacks!

Hadewych (21) geeft je in dit artikel inspiratie voor drie lekkere en snelle bloksnacks voor een verwenmoment tijdens het studeren. Blokkers klaar? Snacken maar!

Tekst en foto's: Hadewych Vandekerckhove

Twee keer zoete chocolade-aarbeien

Mijn favoriete bloksnack bij uitstek! Chocolade-aardbeien zijn snel klaar en zorgen voor een heerlijke, verfrissende smaakbom. Het is dus de ideale snack voor een kleine pauze in de eerste zonnestralen. En ik geef je meteen ook een tip mee hoe je al enkele aardbeien kunt klaarmaken voor momenten waarop je minder tijd hebt. Maar first things first, haast je snel naar de winkel voor tandenstokers, chocolade die je makkelijk kunt smelten en aardbeien.

Stap 1: Smelt een beetje chocolade in de microgolf voor ongeveer een anderhalve minuut op 600 WATT. Spoel de aardbeien en verwijder de kronen. Is de chocolade klaar? Roer even door de bruine zoetigheid. Als de chocolade nog niet gesmolten is, dan warm je hem nog eens op voor ongeveer een minuutje.

Stap 2: Prik de aardbeien op een stokje en dop ze één voor één in de chocolade. Smakelijk!

Stap 3: Genoeg gesnackt? Maak nog enkele aardbeien en leg ze op een bordje of sorteer ze in een houder. Steek de aardbeien in de koelkast en laat ze enkele uren koelen. Zo kun je op een later moment zonder extra werk nog eens genieten!


Snack je studierichting…?!

Ben je een fervente TikTok-scroller? Dan heb je vast al de “examensnacks” voorbij zien komen. Hierbij maak je een snack in de vorm van je richting. Zo kun je voor economie op een pannenkoek met je favoriete topping een euroteken vormen of voor chemie enkele chemische samenstellingen in elkaar knutselen met een aantal tandenstokers. Kortom, laat je creatieve zelf los. Door creatief aan de slag te gaan, train je trouwens je hersenen, het studeren zal na deze blocksnack dus extra vlot gaan! Veel knutsel- en snackplezier!


Frisse yoghurt bites

Tijd voor een verfrissende en snelle snack. Dop blauwe bessen in je favoriete yoghurt en vries ze in. Na enkele uren heb je een gezonde snack boordevol vitamines en die komen tijdens de examen van pas!

Hopelijk kom je dankzij deze snacks de examens door. Ik wens je veel succes. Geloof in jezelf en begin al maar af te tellen naar de zomervakantie!


14 juni 2024
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69