Lifestyle

Blok in blokken, mét goeie pauzes

13 juni 2023
Door: MIJNLEUVEN
Goed blokken betekent ook goed pauze nemen. Simon geeft je tips om je pauzes optimaal te benutten.

Net wanneer de zon begint te schijnen en de vogels ons laten verlangen naar een mooie zomer, staat de blok voor de deur. Studenten, groot en klein, jagen leerstof van enkele maanden er in enkele weken examens doorheen. Goede studietips zijn op menig plaats te lezen, goede pauzetips zijn geringer in de omloop. Gelukkig is MIJNLEUVEN er voor jullie om enkele orginele blokpauzes in the picture te zetten. Ze maken het studeren niet alleen fijner, maar ook efficiënter. 

Tekst: Simon Sterck

Tip 1: kom buiten! 

Blijf niet in uw kot, die tijd is (gelukkig) voorbij. Door even tijdens je pauze een frisse neus te halen, refreshen de hersentjes om aan een volgende ronde te beginnen. Maak een wandeling met de hond of een fietstocht met je zus. Vijf minuutjes blokje om of liever een heuse avondtocht door een bos? Het kan allemaal. 

Tip 2: doe eens creatief!

Heb je doorheen het jaar het gevoel dat je nooit tijd hebt om eens iets creatiefs uit te proberen? Dat je echt vaker zou moeten tekenen, schrijven of fotograferen? Studeer een goed hoofdstuk en laat je dan 10 minuten leiden door de Griekse muzen. Het resultaat kan verrassend zijn. Je vermijdt zo ineens ook doelloos scrollen op je gsm, da’s geen goede pauze-optie. 

Tip 3: eet, alsof het je laatste dag is! 

Als er één goed excuus is om eens wat vaker een ijsje te eten, dan is het wel studeren in deze zomerse hitte. Laat je verwennen tijdens je pauze met een dame blanche en aardbeien. Fruit en noten zijn daarnaast ook goed krachtvoer om weer met volle gas verder te gaan.

Tip 4: dutje doen! 

Juist terug van een examen, en gisteren iets te laat doorgestudeerd? Doe lekker een dutje in de zon of in de zetel. Let op dat dit wel niet langer dan 20-30 minuten duurt, zodat je niet in een diepe slaap terechtkomt en alleen nog meer moe wordt. Je energieniveau en alertheid zijn na deze powernap weer helemaal op punt. 

Tip 5: vrienden! 

Mijn favoriete pauzes zijn samen met vrienden. Liefst in real-life, tijdens een potje spike-ball. Wanneer je niet bij elkaar bent, kan je ook bellen en bijvoorbeeld een potje online pictionary spelen, plezier verzekerd. Of kom gewoon naar het Stadhuis van MIJNLEUVEN, waar je de hele blok samen kan studeren van 10 tot 18 uur. Zo, mijn schrijfpauze zit er op en de beste tips zijn gedeeld, hopelijk helpen ze wat om er een aangename en efficiënte studietijd van te maken. Ik wens iedereen keiveel succes met de examens en goeie openlucht, creatieve, lekkere, slaperige en sociale blokpauzes toe. Nu weer verder de schoolboeken in.

Zie je het even allemaal niet meer zitten? Je kan altijd terecht bij Teleblok voor tips of een (online) gesprek. Je vind alle informatie op hun website.

13 juni 2023
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69