Cultuur
Lifestyle

Barbóék in museum M

20 september 2022
Door: MIJNLEUVEN
Hadewych en Emma gingen de nieuwe Barbóék in museum M uitproberen

Barbóék breidt uit en koos daarvoor een bijzonder plek, namelijk museum M. Als trouwe Barbóék fan kon ik het niet laten om eens binnen te springen. De nieuwe locatie is een samenwerking tussen het M museum en Barbóék en opende de zaak een plek in de inkom. Daar verkopen ze boeken die vaak gekoppeld zijn aan kunst, maar ook totebags, kaartjes, merch uit Leuven, spelletjes en zoveel meer! Daarnaast kun je er ook gezellig zitten om te genieten van een boek en een lekker drankje. Ik zocht voor jullie 3 boekentips uit die ik koppel met een drankje uit het aanbod van Barbóék.

Tekst: Hadewych Vandekerckhove / Foto's: Alwaysunderkonstruction


Bitter - Akwaeke Emezi

Bestel een kopje koffie verkeerd en verlies jezelf in het unieke verhaal van “Bitter”. “Bitter” is een boek van Akwaeke Emezi. De auteur is ook bekend van het boek “Pet” voor de leesfanaten onder ons. Bij Barbóék vind je de Engelse editie van het boek.

“Bitter” speelt zich af in het midden van een revolutie. Het hoofdpersonage, Bitter, heeft heel haar leven in pleeggezinnen doorgebracht. Ze wordt uitgekozen om les te volgen aan Eucalyptus, een artistieke school waar ze zich kan focussen op het schilderen. Bitter wil zichzelf veiligstellen in de school, maar haar vrienden willen niet leven in een wereld die verre van een wereld is die ze verdienen en dat is allemaal de schuld van volwassenen. Volgens de jongeren uit het boek is het VERKEERD van hen om te rekenen op jongeren die de wereld redden.

Hé en nog een kleine tip, laat je koffie verkeerd niet koud worden tijdens het lezen van dit spannende boek.

Just Kids - Patti Smith

Het tweede boek trok mij vooral aan door de cover. Het is een heel simpele cover, maar het heeft toch iets esthetisch. Barbóék biedt het boek zowel in het Nederlands als in het Engels aan. “Just Kids” is een autobiografie van Patti Smith, een legendarische Amerikaanse singer-songwriter en dichteres. 

Om helemaal verloren te raken in “Just Kids” van Patti Smith raad ik je een huisgemaakte limonade aan. De limonade van Barbóék is zo puur als de vriendschap in het verhaal van Patti Smith. Daarnaast is de limonade met veel liefde gemaakt en die liefde vind je ook terug in “Just Kids”. 

In de tuin van Monet - Kaatje Vermeire

Ooit al gehoord van de waterlelies van Monet? Wisten jullie dat deze schilderijen eigenlijk gebaseerd zijn op de tuin van Monet? Je ontdekt er alles over in “In de tuin van Monet” van Kaatje Vermeire. Het boek is een jeugdboek dat vooral gericht is op de jonge jeugd. Toch kun je als tiener nog steeds verloren raken in de poëtische woorden van Kaatje Vermeire.

Vind een plekje op het terras of binnen in het zonnetje en bestel een heerlijk theetje met rooibos, citroen en gember. Je zal de tuin en inspiratie van Monet meteen in je kopje smaken.


Wil je nog meer boekentips? Spring eens binnen bij Barbóék, de werknemers zijn er heel erg vriendelijk en helpen je graag verder.

Ik wens je alvast heel veel leesplezier en geniet van de heerlijke drankjes! En hé, misschien zie ik je binnenkort daar ;)

20 september 2022
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69