Jonge doeners

BAAS Leuven loopt als een trein

7 november 2018
Door: MIJNLEUVEN
Na een blitzkrieg actie van affiches en digitale communicatie, vertrok BAAS Leuven als een speer. What's next on the menu?

BAAS Leuven, een samenwerking tussen mijnLeuven en BAAS, is uit de startblokken geknald, en hoe! Meer dan 100(!) Leuvense jongeren schreven zich in voor top notch coaching en begeleding in de wondere wereld van het ondernemerschap. Hun gedeelde passie? Een plan uitwerken tot een eigen zaak en zo hun eigen BAAS worden.
Tekst: mijnLeuven // Foto’s: Isha Frateur

BAAS Leuven is een project waarin iedereen zijn gading vindt. Of je nu nog maar net een kiempje rond een idee hebt geplant of je bent al als zelfstandige aan de slag, iedereen kon aansluiten. Inderdaad, kon aansluiten, want de huidige groep BAAS-deelnemers is gelanceerd en de inschrijvingen voor dit jaar zijn helaas afgesloten sinds eind september. Bij de inschrijving hadden de huidige deelnemers keuze tussen 4 niveaus: Geen-Idee, Pril-Idee, Pré-Starter en Starter. Zo krijgen ze begeleiding op maat, specifiek naar hun noden toe, ongeacht van de sector waarin ze willen ondernemen.

Van eind september tot begin december krijgen alle deelnemers een gezonde portie input over prijszetting, boekhouding, marketing en andere ondernemerschapsthema’s. Krachtige tools die ze nadien kunnen inzetten in het concretiseren van hun idee en het opstarten van een eigen onderneming. Elke BAAS-deelnemer krijgt bovendien de kans om zijn (business-)idee te pitchen en zo kans te maken op individuele begeleiding. Elke BAAS-deelnemer krijgt bovendien de kans om zijn (business-)idee te pitchen en zo kans te maken op individuele begeleiding. Kleine stressmomentjes maken grootse finales, want tijdens het BAAS BOVEN BAAS evenement op 1 december, mogen ze dit doen voor een professionele jury. De ideeën die na deze pitch geselecteerd worden, kunnen rekenen op een periode van individuele begeleiding, coaching en doorverwijzing. De moeite!

BAAS BOVEN BAAS, dat is een pure apotheose, én iedereen is welkom! De schijnwerper staat 100 procent op ondernemerschap. Inspirerende sessies, hands-on tips en tricks van experts, speeddates met BAAS-partners en BAAS-alumni en de aanwezigheid van +100 ondernemende Leuvense jongeren. Dé kans om te netwerken, vragen te stellen, inspiratie op te doen of om gewoon te komen luisteren naar ontzettend straffe verhalen!

BAAS Leuven blinkt ook uit met een enorme diversiteit aan ideeën. Een kleine bloemlezing: er zijn horeca-concepten, lokale frisdrank- en kaasrecepten, (ecologische) tuinbedrijven, ontmoetingsplekken, schoonheidszaken, een indoorcamping, een duikinstructeur, een fietsenmaker en ga zo maar door. Wie hen allen wilt ontmoeten, zakt best af op zaterdag 1 december naar het Radiohuis in hartje Leuven. Meer praktische informatie en de release van alle sprekers vind je via het Facebook-event, en vergeet je zeker niet in te schrijven! See you there!

Alles info over BAAS Leuven vind je op www.mijnleuven.be/baasleuven of gewoon door HIER te klikken.


7 november 2018
Door: MIJNLEUVEN