Jonge doeners

All you want for christmas - Pop-up kerstmarkt

28 december 2018
Door: MIJNLEUVEN
Warme thee, kerstcadeautjes en akoestische concerten, hét recept voor een gezellige avond.

Kerstinkopen combineren met gratis concerten en goed gezelschap, klinkt fantastisch toch? Op de pop-up kerstmarkt van mijnLeuven vond ik dit en nog zo veel meer!
Tekst: Amélie Lorent // Foto's: Jurian Cuypers

Wanneer ik de Naamsestraat binnenwandel verwelkomen gezellige kerstlichtjes me. Een tiental kraampjes van Leuvense creatievelingen versieren de straat. Van tote bags, kerstkaartjes en thee tot geüpcyclede kleren, voor ieder wat wils! Ik slenter wat rond en laat me verleiden door een pakje thee en kerstkaartjes. Ik verbaas me over de hoeveelheid creativiteit die aanwezig is. De skateboarddesigns van Altr maken me zelfs wat jaloers dat ik zelf niet kan skaten

Al schuilend voor de regen ontdek ik binnen de akoestische concertjes. De ruimte is gevuld met een gezellige drukte en net zoals de rest van het publiek, kom ik volledig in de kerstsfeer. Ik koop een theetje en geniet een halfuurtje van het prachtige concert.
Tijdens mijn zoektocht naar de toiletten, kom ik nog een laatste standje tegen. Een van de Start-ups is op het geniale idee gekomen om hun eigen bier te brouwen, de Leuvense Lubie. Ik koop er twee en zo rond ik mijn zoektocht naar cadeaus af. Geen koopstress meer!

Na al de kerstinkopen was het feest nog niet gedaan, het moest namelijk nog beginnen!
Het stadhuis werd omgetoverd tot een gezellig (maar zweterig) fuifzaaltje tijdens Bosrand X STADHUIS. Vier uur lang werden we verwend door de beats van verschillende Leuvense DJ’s. Hevig gedans en sfeer waren volop aanwezig hier.
Is een originele kerstmarkt met een daverende afterparty all I want for Christmas? Jazeker!

28 december 2018
Door: MIJNLEUVEN