Sport
Lifestyle

8 Leuvense parkjes om te chillen

1 april 2021
Door: MIJNLEUVEN
Mooi weer! Paasvakantie! Maar waar kan je naartoe in Leuven? Wij verzamelden 8 leuke parkjes die een goed alternatief zijn voor het drukke Stadspark of Sluispark.

Let op: je mag tijdens de Paasvakantie wel maar met vier personen samenkomen buiten. Je blijft ook op 1,5 meter van elkaar, of draagt een mondmasker als dat niet gaat. Nu we dat nog eens hebben gezegd, zie hieronder 8 parkjes in Leuven waar je een hele dag kan chillen met je vrienden!

Foto's: Steven Biafry (18)

Achter de Philipssite vind je de Abdij van Park, inclusief grote vijver waarlangs je kan wandelen. Iets verder uit het centrum, maar zeker de moeite om een namiddag te blijven!

In de Bruul kan je fitnessen, voetballen, pingpongen, basketten, ... Het ideale park dus om met je vrienden te sporten.

Misschien ken je deze plek in Heverlee wel van het jaarlijkse festival Lemme Live, maar ook zonder podia is dit een heel gezellige plek om in het gras te gaan liggen.

Dit is een klein, goed verborgen parkje tussen de Vaartstraat en de Mechelsestraat. 100% kans om tot rust te komen op een bankje in dit parkje.

Tussen de ring van Leuven en Sportoase vind je 'de Mikado'. Een speelterrein met pingpongtafels, een basketterrein en veel grasvelden en bomen om te gaan zitten.

Ook net achter de ring van Leuven in Heverlee, vind je het Paul van Ostaijenpark. Een groot grasveld waar de zon gegarandeerd schijnt.

Rond het kasteel van Arenberg vind je ongeveer duizend gezellige plekjes waar je je wil neerploffen. Ben je eerder op zoek naar iets actiever? Verplaats je richting het sportkot voor alle soorten sportfaciliteiten.

Tuin de Walque is een goed verborgen plekje. Je vindt de ingang van dit parkje tussen de rijhuizen in de Arnould Nobelstraat. Klik op de link om de exacte locatie te weten te komen!


Check de fotoreeks hieronder om je een beeld te vormen:1 april 2021
Door: MIJNLEUVEN