Lifestyle

5x quarantaine overleven op het internet

9 april 2020
Door: MIJNLEUVEN
We leven wat meer online deze maanden. En daar zijn nog altijd genoeg leuke dingen te vinden!

Ondertussen zitten we al meer dan drie weken afgezonderd van onze vrienden. Om toch niet helemaal geïsoleerd te zijn, schoten initiatieven om online contact te houden als paddenstoelen uit de grond. Wij zetten er vijf voor jou op een rij.
Samenstelling: Annelies Rom

Meet & Greets
Voor sommigen een app om samen met vrienden Trivia of Pictionary te spelen, voor anderen eentje waarop je ein-de-lijk jouw favoriete artiest kan ontmoeten. Ja, ook in quarantaine worden er Meet & Greets georganiseerd! Zo zie je op deze screenshot hoe boyband ‘Why Don’t We’ contact zoekt met fans.

Hoe werkt de app juist?

  • Ga naar de Playstore of Appstore
  • Zoek naar ‘HouseParty’ en installeer de app
  • Geïnstalleerd? Mooi! Dan kan je nu jouw vrienden toevoegen via gebruikersnaam, Facebook, Snapchat of andere toepassingen. 

24/7 muziek
Een initiatief van twee journalistiekstudenten, Lotte Peeters en Lennert Goos. Dit duo brengt 24/7 jouw favoriete muziek via hun Twitch-kanaal en organiseert ook regelmatig activiteiten via datzelfde kanaal. Zo werkten ze al samen met ESN (Erasmus Student Network) en staken ze een ganse quiz in elkaar via Kahoot! Via deze link kan jij meteen beginnen luisteren.


Netflixparty
3 april verscheen het nieuwe seizoen van La Casa De Papel en zeg nu zelf, dat kijk je toch het liefst samen met vrienden? Jammer genoeg kunnen we dezer tijden niet zomaar een bezoekje brengen aan die toppers, dus komt Netflixparty met de perfecte oplossing. Met deze add-on voor Google Chrome kan je toch gewoon samen naar jouw favoriete series kijken.

Hoe gaat dit nu allemaal in zijn werk?

  • Installeer de add-on op Netflixparty.com (enkel voor Google Chrome)
  • Ga naar netflix.com en kies jouw film of serie
  • Klik vervolgens op de ‘Netflixparty’-button in de toolbar. Die genereert een link.
  • Deze link kan je delen met je vrienden. Op deze manier kunnen jullie samen jullie favoriete momenten analyseren.
  • Wat als je toch even naar de wc moet? Dan duw je simpelweg op pauze, de video wordt voor jouw vrienden dan ook gepauzeerd.

Virtueel op terras
Terrasjes doen, samen rondhangen in Leuven en een ijsje halen bij jouw favoriete ijssalon zijn dingen waar we nu alleen maar van kunnen dromen. Gelukkig heeft Sunnieday hier de perfecte oplossing voor. Op deze website kan je jouw favoriete plek nabouwen, zodat je ook in quarantaine toch een beetje daar bent. Gentse studenten bouwden in de eerste dagen van quarantaine trouwens al de hele Overpoort na!

Online gezelschapsspelletjes
Als je nog niet genoeg moest hebben aan onze vorige vier tips, dan zijn er nog altijd de vele online gezelschapspelletjes waar je zoet mee bent. Zo kan je Cards Against Humanity vinden, maar ook Snake en Pictionary hebben online varianten. Samen met je vrienden spelen? Ook dit kan meestal heel simpel, door een link te droppen in jullie chatgesprek.9 april 2020
Door: MIJNLEUVEN