Cultuur
Jonge doeners

5 zangeressen vormen een meidengroep

26 april 2016
Door: MIJNLEUVEN
5 zangeressen vormen een meidengroep

Ossia, Aika, Nisha, Aïcha en Malorie, 5 jonge meiden van 13 en 14 jaar, zijn druk bezig zijn met muziek en dan vooral met zang. Zang is hun passie en is al jaren een onlosmakelijk deel van hun bestaan. Sinds september 2015 zijn de meiden druk bezig met hun zanglessen. mijnLeuven sprak met twee van hen over hun passie en hun toekomstplannen.

Ossia en Aika, kunnen jullie eens wat meer vertellen over jullie groepje?
Aika
: “Onze broers zijn onze inspiratiebronnen. Zij hebben een eigen groep. Zelf wou ik ook een eigen groep, maar daar was ik nog te jong voor. Op een dag zei mijn broer dat ik wel eens BURN zangworkshop (BURn Leuven, afkorting voor breakdance, Urban en Rap in Leuven, schaaft in de lokalen van Jeugdcentrum Vleugel F de skills bij van jongeren met een passie voor de urban arts) kon proberen. De eerste paar keren zijn alleen Ossia en ik gegaan. Daarna zijn andere vriendinnen meegekomen en zo is onze groep tot stand gekomen.”
Ossia: “Een echte groepsnaam hebben we nog niet. We zijn dan ook nog niet lang bezig. Een gepaste naam zal er zeker nog komen, maar we focussen ons eerst wat meer op het zingen en schrijven.”

Hoe vaak repeteren jullie? En hoe gaat dat in zijn werk?
Ossia: “We komen elke vrijdag samen want dan hebben we zangles. Eerst krijgen we dan stemopwarming, vervolgens zingen we en krijgen we tips. Ik leer hier heel veel bij: niet alleen over het zingen zelf, maar bijvoorbeeld ook over hoe we het beste ademhalen.”
Aika: “Tijdens de zangles worden we ook geholpen met het schrijven van onze liedjes. Of ja, we krijgen vooral tips want uiteindelijk doe je het schrijven wel zelf.”


Wij willen nu vooral veel zingen en bijleren.
- Ossia

Waar halen jullie de inspiratie voor jullie liedjes?
Aika
: “Ik haal mijn inspiratie vooral uit dingen die rondom mij gebeuren en persoonlijke zaken. Ik wil niks schrijven waar ik me niet kan in vinden. Meestal schrijft iedereen haar eigen vers. Tijdens de zangles proberen we er 1 geheel van te maken. Zo is het een iedje van ons allemaal. Daarna verdelen we het nummer: we zingen zowel solo als meerstemmig. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld je eigen vers zingt en dan samen het refrein. Maar een vaste regeling hebben we hierover nog niet aangezien we nog niet zoveel liedjes hebben geschreven.”
Ossia: “We hebben nog geen vaste stijl, maar hiphop en r&b spreken ons enorm aan.”

Wie is jullie doelgroep?
Aika
: “Ik schrijf in de eerste plaats voor mezelf. Verder hoop ik leeftijdsgenoten en mensen die ik graag zie te raken.”

Als we een paar nummers af hebben, willen we graag beginnen op te treden.​
- Ossia

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Ossia: “We willen nu vooral veel zingen en bijleren. Als we een paar nummers af hebben, willen we graag beginnen op te treden. Ikzelf heb wat last van plankenkoorts, dus daar moet ik nog vanaf geraken. Maar het is niet extreem hoor: als we met ons 5 op het podium zouden staan, gaat dat wel lukken. Van kindsbeen droom ik ervan om zangeres te worden. Ik hoop dat die droom ooit werkelijkheid wordt.”
Aika: “We willen ook graag onze eigen cd en demo opnemen. Ik hoop dat we nog lang met het groepje kunnen doorgaan. Later wil ik ook graag iets met muziek doen, maar ik vind het nu vooral belangrijk dat we plezier hebben en blijven hebben in wat we doen.”

Meer weten over Burn?
www.burnleuven.com

26 april 2016
Door: MIJNLEUVEN