Sport
Cultuur

2 wandelingen om de tijd te doden

26 november 2020
Door: MIJNLEUVEN
Geen inspiratie meer voor je volgende wandeling? Begrijpelijk. Daarom hebben wij nog twee leuke wandelingen door Leuven voor jou opgelijst!

1. Nachtwandeling

Nachtwandeling is een wandelroute met audioverhalen langs iconische plekken die het Leuvense nachtleven kleur gaven doorheen de voorbije decennia. Ga op ontdekkingstocht langs knusse en ruwe dansvloeren, donkere en fel verlichte gevels en oneindig veel grote en kleine verhalen die je onderweg kan beluisteren.

Je kan de wandeling doen wanneer je maar wil. Wat heb je nodig? Een smartphone en een koptelefoon of oortjes. Via deze link vind je alle verhalen voor onderweg.

Bekijk de wandeling op bit.ly/nachtwandelingWandelroute

2. Street art wandeling

Leuven telt heel wat indrukwekkende street art. Wie kent er niet de specifieke, grafische figuren in sobere kleuren van de Leuvenaar Bisser? Of de kleinere poëtische, op foto’s gebaseerde stencils van DinDin, een andere Leuvense artieste?

Via de app Street Art Cities krijg je zowel op een plattegrond van de stad als via een lijst een overzicht van alle creaties in een buurt. Met gedetailleerde achtergrondinformatie over de artiest, het kunstwerk zelf en de locatie. Je kan zoeken op artiest, de kunstwerken ‘liken’ en ontdekken wat anderen leuk vinden.

Download de app Street Art Cities via de App store of Google Play Store.

26 november 2020
Door: MIJNLEUVEN