Whatever! + Tonsils

19 februari 2019
Leuven Central (20:00- 23:00)

Whatever!

Als je graag naar zonnig garagerock luistert met een fris pintje in de hand, dan is dit trio uit de Ardennen volledig jouw ding!
Whatever! is een mix van lo-fi geluiden, aanstekelijke melodiëen, brengt ons terug naar die heerlijke Amerikaanse garage scene, alleen deze keer met subtiele geur van denneboom uit hun geboortestad.
Na de supports van opmerkelijke namen (zoals Mikal Cronin, Young Rival, Mujeres,...) heeft de band hun debuut-EP uitgebracht, getiteld Hello, Are You Real, uitgebracht via 62TV Records/[PIAS].

Dit album bestaat uit een split LP met de Canadese artiest Aron D’Alesio (Young Rival).

https://www.youtube.com/watch?v=vnVjihYQnAs
https://vi.be/whatever

Tonsils
Een nogal heterogeen troepje muzikanten. Grote verschillen in lengte, leeftijd en burgerlijke stand worden overstegen door een gedeelde liefde voor de (faux-)popsong. Het vrolijk uitziend vijftal lijkt recht uit Portland, Oregon te komen, maar vindt in werkelijkheid haar thuisbasis in Hasselt, Limburg.

De band bestaat uit twee dames en drie heren, waaronder (ex-)leden van onder andere Bronze, Benny Zen,Traffico en Superbox. Het vijftal neemt het met gitaren, drums, synths en veelstemmigheid op voor de Esthetiek van de Nonsens en Zingeving in de Banaliteit.
TONSILS neigt tekstueel een beetje naar Ween, muzikaal wat naar opgepoetste Moldy Peaches of Mac De Marco met Tom Tom Club maar helemaal naar zoete fruitcakesla met dikke indieroom, zurig anti-schlagersap en devote gospelschilfers. Vaak catchy, soms dansbaar, altijd TONSILS.

https://www.youtube.com/watch?v=UORD2JOWtN8
https://vi.be/tonsils

Praktische info

Andere evenementen