Roosbeef

5 oktober 2020
Het Depot (20:00)

Als het aankomt op Nederlandstalige muziekteksten, laat Roos Rebergen zien dat ze één van de meest vaardige schrijvers is. Met melancholische, soms lichtvoetige teksten, neemt Roosbeef je mee naar haar een eigen belevingswereld.

Roosbeef is terug. Terug uit Kentucky en met een plaat die ons wachten rijkelijk beloont. Met ‘Lucky’ — het vierde studioalbum van Roosbeef — is terugkomen voor Roos Rebergen ook thuiskomen. Het hiaat sinds de vorige plaat is niet onbewogen geweest. Ze heeft haar muzikale bron opgezocht en twee jaar tussen de bluegrass geleefd. Ze vond daar meer dan muziek. Ze zag natuur zo groot als de wereld en mensen die alleen zijn en elkaar nodig hebben. Achter de Appalachen leerde ze het Amerikaanse lied beter begrijpen, en hoorde verhalen die nu op ‘Lucky’ een weerklank vinden.

Intussen belandde Roos terug in Antwerpen. Ze raapte haar band terug bijeen, met als nieuwe aanwinst Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly), maar nog altijd met Tim van Oosten (Het Zesde Metaal) op drums en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal) op gitaar en keys. Met deze solide motor ging ze aan de slag om met elf nummers op elf manieren haar verhaal te vertellen. Met het ongelofelijke vakmanschap van de band is het resultaat niet mals. ‘Lucky’ snijdt diagonaal door de ziel en heeft vele facetten.

Roosbeef staat sinds 2005 garant voor Nederlandstalige, humoristische pop, dwarse melodieën en spannende live-shows. 'Lucky' komt uit op 17 januari 2020. Ontdek het album live op 21 maart 2020 in Het Depot!

Praktische info