Novastar + Nana Adjoa

26 april 2019
Het Depot (20:00)

Joost Zweegers op zijn best.

Novastar is helemaal terug van weggeweest. Een greep uit de levende bewijzen zijn de twee uitverkochte AB Clubs, een uitverkochte grote zaal van de AB, drie uitverkochte Melkwegs, upstair shows, een schitterende festivalzomer met als hoogtepunten de mainstage op Rock Werchter (een jongensdroom!), Bospop, Lokerse Feesten en Pukkelpop.

Vier jaar na 'Inside Outside' laat Joost Zweegers in 2018 een nieuwe worp op de wereld los. ‘In The Cold Light of Monday’ werd opgenomen in de herfst en winter in Brighton. Die sfeer schemert duidelijk door in de songs die warmte, tederheid en artistieke vrijheid uitstralen. In geen tijd nestelden songs als 'Home Is Not Home' en 'Cruel Heart' op de radiozenders.

In een nieuwe bezetting laat Joost Zweegers zien en horen dat de lange pauze verfrissend werkte. Ouder werk krijgt live een opvallend heldere en krachtige aanpak mee, en de nieuwe songs worden ook meteen enthousiast onthaald door het publiek. Zijn doortocht op de festivals leverde dan ook enkel superlatieven op in de pers:

"De ontroerendste der belpoppers is terug met een nieuwe plaat. Pakkende songs? Check. Fluwen melancholie? Yep." - De Morgen

"Dit is Joost Zweegers op zijn best. Wat zeg ik, beter dan ooit. De revanche is zoet, zijn terugkeer aan de top (ook live, met een compacte topbezetting) een feit. Het zal hem niet meevallen dit album nog te overtreffen." - OOR

Praktische info

Andere evenementen