Borokov Borokov + Karel

23 oktober 2020
Het Depot (20:00)

Het Antwerpse Borokov Borokov stampt een zweterige mix van Hi-NRG, punk, global pop, hardcore, lounge music en power ballads in elkaar!

Borokov Borokov is de hersenvrucht van Arne Omloop (Bed Rugs), Boris Van den Eynden (Laat Maar, CUNTST), Noah Melis (Shy Dog, Pascale Deweze) en Yorgos Tsakiridis (King Dick, The Hickey Underworld)! In 2017 debuteerden ze met 'Eerlijk Delen'.

In tegenstelling tot wat de groepsnaam – een cocktail van slechts twee identieke ingrediënten – doet vermoeden, is de nedertronische muziek van Borokov Borokov een mix van uiteenlopende genres zoals Hi-NRG, punk, global pop, hardcore, lounge music en kleinkunst. Een dergelijk gevarieerd assortiment roept waarschijnlijk niet toevallig de onbestemde sensatie van een winkelcentrum-trip op. BB is in die zin exemplarisch verenigingslid van een vroeg-eenentwintigste-eeuwse ambivalente gevoelsbeweging.

Verwacht je aan absurde, experimentele en dansbare elektronica met Vlaamse zang. Een sympathieke mindfuck.

"Het Antwerpse viertal vlecht een leger synthesizers aan mekaar en schrijft hits die ‘Roltrappen en Vorkliften’ en ‘Had Ik Maar Wat Meer Vakantie’ heten. Die songtitels alleen zouden u moeten kunnen overtuigen." - De Morgen

Praktische info