Urban Camping

Urban Camping is klimaatbewust kamperen met muziek, een duurzaam diner, upcycle atelier en workshops. Elk jaar zet mijnLeuven jongeren aan het stuur van een nieuwe editie van Urban Camping, zij beslissen het programma en toveren Tuin De Walque om tot een waar kampeerparadijs.

Meewerken aan Urban Camping?

Hou jij van een avondje kamperen met de tent? Ben je begaan met het klimaat en is duurzaamheid voor jou iets waar we meer nood aan hebben? Vind je het super om activiteiten te plannen en feestjes te organiseren? Dan is Urban Camping wat jij zoekt! En wij zoeken jou.

Laat je creativiteit de vrije loop, steek je handen uit de mouwen en doe mee! Bepaal zelf welke lokale muzikale talenten een podium krijgen, kies welke gezonde maaltijd er op het menu staat, beslis welke workshops de mensen zeker moeten ontdekken en bouw aan een klimaatbewust paradijs voor de Leuvense jongeren. Alles mag, alles kan! En samen zoeken we uit hoe we dit op een duurzame manier kunnen aanpakken.

Samen met andere jongeren organiseer jij Urban Camping van A tot Z. Van begin maart tot eind april komen we wekelijks samen om stap voor stap alle voorbereidingen tot een goed einde te brengen. Je wordt tijdens dit traject ondersteund door het mijnLeuven-team, samen bouwen we naar een hoogtepunt: een kampeerterrein voor jongeren in hartje Leuven.

Geïnteresseerd om mee te werken? Stel jezelf kandidaat voor het organisatieteam. Let wel, dat kan niet het hele jaar door. Houd de oproepen van Urban Camping daarom goed in de gaten. Normaal gezien zal je in februari een nieuwe oproep zien verschijnen.

Wil je niet wachten tot dan? Neem dan nu al contact op en laat weten dat je geïnteresseerd bent om mee te werken!

Klimaatbewust kamperen?!

Urban Camping is niet de enige duurzame camping in de stad. Leuven 2030 ondersteunt jaarlijks verschillende zero emissie campings in Leuven. Geprikkeld? Meer info vind je hier: https://www.leuven2030.be/projecten/camping-zero-emissie

Een vraag? Wees niet verlegen...

Janosh Ams

Street art, skate/blade/bmx, Stadhuis, projectondersteuning
0476 48 01 10