Atelier

Zit creativiteit jou in de vingers, maar heb je de fysieke ruimte niet om die passie de vrije loop te laten? Claim dan een plek in ons atelier waar jij aan de slag kan gaan met je eigen ding, op je eigen tempo en je eigen manier. Of schrijf je éénmalig in voor onze workshops. Allemaal gratis en voor niets!

21 oktober: Verzin je eigen strip-personage

Wat? In deze workshop helpt Esther ons op weg in de wondere wereld van het striptekenen. Met leuke brainstormoefeningen helpt ze ons de gekste personages te verzinnen. We proberen ook al een paar eerste schetsen te maken en laten ons inspireren door elkaar.

Door wie? Esther Vandenbergh fleurt al 21 jaar Leuven mee op met haar kleurrijke tekeningen en verzinsels. Ze studeert Beeldverhaal aan het LUCA en maakte voor haar bachelorpaper een echt kinderboek: ‘Wiebeltanden’. In haar vrije tijd vind je haar wel eens bij Kunstjeugdbeweging BAZART. 

Voor wie? Voor iedereen die jong is, een band heeft met Leuven en warm wordt van striptekenen! Tekentalent of -ervaring is helemaal niet nodig.

Praktisch: De workshop is gratis. Je bent welkom vanaf 16u, om 16u15 gaat de workshop van start. Het perfecte begin van je weekend! Inschrijven doe je via www.bit.ly/ateliermijnleuven

 

8 & 22 november: Winter is coming - Naaiworkshop

Wat? In deze workshop bereiden we ons helemaal voor op de koude winter door zelf warme kleren te naaien. Een goeie muts? Lekker warme handschoenen? Een zachte pyjamabroek om thuis onder een dekentje te kruipen? Er zijn heel wat mogelijkheden. Seliene leert ons de kneepjes van de naaimachine kennen met een tas warme chocomelk erbij. Helemaal geen ervaring nodig!

Door wie? Seliene Van Laer (26) is gepassioneerd door duurzaam leven en reizen. Ze maakt al een hele tijd haar eigen kleren en helpt ons graag op weg om dit ook te doen. Ze combineert haar talrijke hobby’s met een diploma in de biomedische sector en ze bouwt binnenkort haar eigen tiny house.

Voor wie? Voor iedereen die jong is, een band heeft met Leuven en wat bij wil leren van naaien.

Praktisch: De workshop is gratis. Je bent welkom vanaf 19u15, de workshop begint om 19u30. Inschrijven doe je via www.bit.ly/ateliermijnleuven

 

9 november: Capture the LIGHT - Smartphonefotografie

Wat? In deze donkere winterdagen is het lastig om genoeg licht te vinden voor de beste foto’s. Ervaren fotografe Kilien helpt ons om op creatieve manier met de lichtbronnen rond ons toch prachtige foto’s te maken. Een portret met kerstlichtjes? Je bureaulamp gebruiken? Welke settings gebruik je best? Je leert het allemaal tijdens deze workshop.

Door wie? Kilien Natens begon enkele jaren terug zelf haar fotografie skills te ontwikkelen bij de Mediacrew van MIJNLEUVEN. Tegenwoordig is ze freelance fotografe en journalist.

Voor wie? Heb je zelf nog geen digitaal fototoestel, maar ben je wel graag bezig met foto’s maken op je gsm-toestel, dan ben je hier aan het juiste adres.

Praktisch: De workshop is gratis. Je bent welkom vanaf 19u45, de workshop begint om 20u00. Inschrijven doe je via www.bit.ly/ateliermijnleuven


9 november: Capture the LIGHT – Digitale fotografie

Wat? In deze donkere winterdagen is het lastig om genoeg licht te vinden voor de beste foto’s. Ervaren fotograaf Bavo helpt ons om op creatieve manier met de lichtbronnen rond ons toch prachtige foto’s te maken. Een portret met kerstlichtjes? Je bureaulamp gebruiken? Welke settings gebruik je best? Je leert het allemaal tijdens deze workshop.

Door wie? Bavo Nys begon zo’n tien jaar geleden zelf als fotograaf bij de mediacrew van MIJNLEUVEN. Ondertussen is hij zelfstandig fotograaf en zie je hem op veel plekken opduiken in het Leuvense, als ook op trouwfeesten!

Voor wie? Iedereen die al wat ervaring heeft met fotografie, maar nog wat wil bijleren. Neem je eigen toestel mee en je leert alle kneepjes van het vak!

Praktisch: De workshop is gratis. Je bent welkom vanaf 19u45, de workshop begint om 20u00. Inschrijven doe je via www.bit.ly/ateliermijnleuven

 

21 december: Kerstkaartjes à volonté

Wat? Deze workshop is perfect voor iedereen die last minute nog kerstkaartjes wilt maken. Esther helpt ons op weg om met lino onze eigen kaarten te printen. Voorkennis is zeker niet nodig! We maken het samen gezellig en knutselen er op los.

Door wie? Esther Vandenbergh fleurt al 21 jaar Leuven mee op met haar kleurrijke tekeningen en verzinsels. Ze studeert Beeldverhaal aan het LUCA en maakte voor haar bachelorpaper een echt kinderboek: ‘Wiebeltanden’. In haar vrije tijd vind je haar wel eens bij Kunstjeugdbeweging BAZART. 

Voor wie?

Praktisch: De workshop is gratis. Je bent welkom vanaf 19u15, om 19u30 gaat de workshop van start. Inschrijven doe je via www.bit.ly/ateliermijnleuven


Zomerresidentie

Tijdens de zomermaanden houden we in het atelier een speciaal traject voor jonge creatievelingen: de zomerresidentie! De tweede verdieping van MIJNLEUVEN is yours!

Heb je zo’n grote creatiedrang en stel je graag je vakantie hiervoor uit? Schrijf je dan in voor onze zomerresidentie. Samen werken we aan een geweldige expo waar jullie werk aan het grote publiek getoond kan worden!

Richtlijnen voor makers in residentie:

  • Je krijgt een atelier van 1 juli tot 15 september. Uiteraard moet je niet elke dag aanwezig zijn, maar je kan wel geregeld eens langskomen om aan je kunstwerk(en) te werken.
  • Je bent een schilder, schrijnwerker, muzikant, game-ontwikkelaar, acteur, curator, danser, fotograaf, rapper, kaligraaf, beeldhouwer, juweelontwerper… en woont in Leuven of omstreken.
  •  Je bent niet ouder dan 26 of jonger dan 16 jaar.
  • Je draagt zorg voor de ruimte.
  • Je ontmoet graag ander kunstenaars, leert van elkaar en werkt samen toe naar een leuk toonmoment.


De inschrijvingen zijn afgesloten.

Interesse?

Jelena Van Meerbeek

Stadhuis, PACT3000 & Beleidsparticipatie
016 27 28 22