Jeugddienst Leuven zkt. 1 fulltime jongerenwerker stadhuis


De jeugddienst van stad Leuven zoekt een enthousiast, gedreven jongerenwerker die van aanpakken weet en graag de handen uit de mouwen steekt. Je staat samen met je collega’s van het MIJNLEUVEN-project in voor de coördinatie en begeleiding van het stadhuis: het hoofdkwartier van de werking. Je matcht daarbij de dromen van jongeren aan de praktische en logistieke kant van het verhaal en verliest het evenwicht tussen jonge dromen en een gebouw runnen niet uit het oog. Je maakt deel uit van het MIJNLEUVEN-project, maar steekt ook je voelsprieten uit naar andere partners en jongereninitiatieven uit het Leuvense jeugdwerkveld.

 Je gaat als jongerenwerker aan de slag om inspiratiesessie en workshops te organiseren rond relevante thema’s binnen ondernemerszin en creativiteit. Je zet creatieve trajecten op zoals zomerresidentie en je bent ook verantwoordelijke voor het opstarten van een  inhoudelijk groeps- en individueel traject rond ondernemerszin met pop-up shop. Daarnaast is er ruimte om zelf te experimenteren en nieuwe projecten te ontwikkelen, vertrekkend vanuit de leefwereld van jongeren.

 

Wat verwachten we?

MIJNLEUVEN

Als jongerenwerker ben jij mee één van de gezichten van het MIJNLEUVEN-project. Je draagt mee het DNA van de werking uit en je bent een laagdrempelig aanspreekpunt voor jongeren. Je werkt voornamelijk vanuit het stadhuis, de plek van MIJNLEUVEN. Voor en door jongeren is de onderliggende visie en hanteer je moeiteloos in je job. Je werkt samen en wisselt regelmatig uit met je nauwe collega’s over projecten en werkt transparant. Avond- en weekendwerk schrikken je niet af, want op dat moment kan je aan de slag gaan met jongeren en projecten uitrollen.        

STADHUIS

Jij bent het eerste aanspreekpunt van jongeren in het stadhuis. Daar bouw je een community uit van jonge doeners, creatievelingen en dromers. Je ondersteunt hen in hun plannen, creëert een eigen interessant aanbod van workshops en trajecten, verwijst door waar nodig en je stimuleert o.a collectieven en zelforganisatie van jongeren. Je bent ook verantwoordelijk voor de unieke vibe die er heerst en bestendigt het klimaat waarin nieuwe ideeën en kruisbestuiving ontstaan. Jij zorgt ervoor dat de ideeën van jongeren kunnen kiemen, rijpen en uiteindelijk uitgroeien tot vette plannen en concrete projecten. Je ondersteunt je jongeren dus along the way, maar uiteraard ook all the way.

TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK

Je werk binnen het MIJNLEUVEN-project is je corebusiness, maar werken doe je niet op een eiland. Je expertise deel je daarom ook met andere collega’s binnen de jeugddienst. En ook met andere stadsdiensten en Leuvense organisaties sla je bruggen. Netwerken en samenwerken zijn belangrijk binnen je functie. Alleen zo maken we samen van Leuven een stad waar jongeren zich thuis voelen.

 

Wat we verwachten, op een rij:

 • Je bent gepassioneerd door alles wat met jongeren te maken heeft en wat hen interesseert.
 • Je hebt ervaring met het werken met jongeren en je kan uitstekend met hen overweg.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en je kan actie- en oplossingsgericht werken.
 • Je bent een pionier, en de eerste stappen van een project dagen je uit. Je werkt graag projectmatig en kan een project van a tot z uitwerken en opvolgen.
 • Organiseren en initiatief nemen zit je in het bloed, maar je neemt het initiatief van jongeren niet over. Samenwerken en participatie zijn je tweede natuur.
 • Je bent praktisch ingesteld en logistieke taken die bij projecten horen schrikken je niet af.
 • Je wil geen 9 to 5 job, avond- en weekendwerk doe je met plezier.
 • Je bent in het bezit van een (bachelor)diploma, relevante ervaring en de nodige skills en aanpak.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Je hebt respect voor iedereen ongeacht de huidskleur, nationaliteit, etniciteit, taal, geslacht, handicap of seksuele geaardheid.
 • Je hebt kennis van de visie en missie van de jeugddienst en kan je hier ook in vinden.
 • Voor en door jongeren is niet alleen het motto van MIJNLEUVEN, maar ook van jezelf.
 • Je werkt graag in team en hebt bij voorkeur al ervaring met het werken in teamverband.
 • Je bent stressbestendig, flexibel, je kan snel schakelen, deadlines, tijdsdruk en onvoorziene omstandigheden schrikken je niet af, maar geven je net een extra drive.

Onze visie, missie en manier van werken, lees je hier.

 

Wat bieden we jou?

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur binnen vzw Stedelijk Jeugdwerk Leuven voor onmiddellijke indiensttreding, afhankelijk van de verderzetting van subsidies.
 • Je wordt deel van het MIJNLEUVEN-project van de jeugddienst.
 • Een gevarieerde en uitdagende functie met ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke groei.
 • Tussen €2.407,58 (0 jaar ervaring) en €3.120,90 euro (10 jaar ervaring) per maand voor een voltijdse functie, afhankelijk van je jaren ervaring volgens het barema B1c binnen PC 329.01.
 • Maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag.
 • Forfaitaire onkostenvergoeding gsm.
 • Hospitalisatieverzekering.
 • Tussenkomst woon-werkverkeer.
 • Een gunstige verlofregeling met 20 wettelijke en 15 extralegale vakantiedagen.


   

  Is deze omschrijving je op het lijf geschreven? Aarzel dan niet om te solliciteren!

  Stuur je CV en motivatiebrief naar jeugddienst@leuven.be. Je kan je kandidatuur indienen t.e.m. 7 mei 2022. Na analyse van je indiening volgt een praktische proef met een oriënterend gesprek en nadien bij weerhouding een mondelinge proef. De gesprekken zullen doorgaan op woensdag 8 juni 2022 en 15 juni 2022. Indien je geselecteerd wordt volgt de indiensttreding op 1 augustus 2022.

  Voor inhoudelijke vragen over de job, kan je terecht bij bram.canniere@leuven.be of op 016 27 27 61.