Talks & masterclasses

De masterclasses en talks zijn er voor alle jongeren die graag iets willen organiseren of een eigen project op poten willen zetten. Samen met experts uit het vak helpen we je tijdens de masterclasses op weg met concrete informatie. Bij een talk nodigen we dan weer verschillende inspirerende spraakwatervallen uit, experten in diverse thema's en branches. Hoe hebben zij aan hun idee getimmerd en het gerealiseerd? Zo kan jij inspiratie opdoen om er zelf mee te beginnen.

Telkens op donderdag, met een snackie en drankje om de keel te smeren zodat je al je vragen vlot kan stellen! Onze deuren zijn geopend vanaf 19u15 zodat je rustig en op tijd kan binnenwaaien.

Talk ‘Hoe word je een succesvol collectief?’ - 2 maart om 19u30

Met Nacht, Habitat & Affair

Het lijkt evident, maar als je iets straf wil organiseren, is het aangewezen om een team rond je te verzamelen waarmee je samen zotte dingen kan realiseren. Hoe je dat team samenstelt, naar welke profielen je op zoek moet, hoe je je krachten kan bundelen om een concept uit te denken en waar je soms tegen een muur loopt; dat leggen nachtraven Toon en Hans (Nacht, Habitat) je graag uit tijdens deze talk. Jan-Thomas vult dit panel aan met zijn jong, maar pijlsnel groeiend collectief Affair.

Link naar het Facebookevent.Masterclass ‘VZW ofni?’ - 16 maart om 19u30

Met Hans Steenberghs

Met zijn ervaring in de sector van jong geweld dat zelf events wil organiseren, weet Hans als geen ander wat de opportuniteiten en valkuilen zijn van het oprichten van een vzw. Of moet dat niet? Kan je bijvoorbeeld ook een feitelijke vereniging blijven? En wat met verzekeringen? Hans geeft zijn inzichten over deze soms ingewikkelde materie zodat jij na deze masterclass perfect weet hoe je jezelf kan verenigingen als organisator en waar je op moet letten!

Link naar het Facebookevent.Masterclass ‘vergunningen en veiligheid’ - 30 maart om 19u30

Met dienst preventie, inname openbaar domein en politie Leuven

Voor deze masterclass nodigden we maar liefst drie ervaren sprekers uit. Steven (inname openbaar domein) legt je als geen ander uit waarvoor en hoe je best een vergunning aanvraagt voor je evenement in Leuven. Waar let je best op en welke locaties zijn het evenement ‘vriendelijkst’? Dorien van Politie Leuven geeft je tips mee over de veiligheid op je evenement en welke elementen zeker in je veiligheidsdraaiboek moeten opgenomen worden. Last but not least, zoomt Daniella (preventie) dieper in op hoe je als organisator een beleid kan opmaken rond drugs en alcohol.

Link naar het Facebookevent.


Masterclass ‘eventcommunicatie’ - 20 april om 19u30

Met Hans Empereur

Dat je moet communiceren als je volk wilt op je evenement wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat er verschillende manieren van communiceren zijn en dat dat verschilt van platform tot platform? Hans legt in deze masterclass al zijn opgebouwde kennis van jaren op tafel en neemt je mee in zijn verhaal. Want op voorhand nadenken over hoe je je event in de markt zet en op welke manier je een doelgroep best kan aanspreken hoort er ook bij. Eventcommunicatie is meer dan alleen posters gaan plakken, het omvat een hele wereld van het slim inzetten van verschillende kanalen. 

Link naar het Facebookevent.


Talk ‘Safer spaces in het nachtleven’ - 4 mei om 19u30

Met Safe ’n sound & Affair

Affair zet als collectief in op het uitbreiden en diversifiëren van de feest- en clubcultuur in de stad. Ze streven ernaar om events te organiseren waar iedereen zich op zijn gemak voelt en zich te uiten zoals je dat wil. Samen met Safe ’n sound ontwikkelden ze een aanpak voor safer spaces in het nachtleven. Hoe dat precies in zijn werk is gegaan en hoe je zelf aan de slag kan gaan met safer spaces kom je te weten tijdens deze talk!

Link naar het Facebookevent.
Heb je na het lezen en volgen van dit aanbod goesting gekregen om zelf aan de slag te gaan met het organiseren van een event? Neem dan contact met ons op of dien meteen je projectplan in via onze projectondersteuning.


Meer weten?

Riena Exelmans

project- en concertondersteuning & welzijn
016 27 28 54