GREEN SPACE

Het nieuwe concept GREEN SPACE is ontworpen door 5 Leuvense jongeren die graag de handen uit de mouwen steken, oog hebben voor architectuur en duurzaamheidsthema’s hoog in het vaandel dragen. 

Onder de naam GREEN SPACE gaan jongeren op zoek naar plaatsen in de stad waar ze tijdelijke pop-up tuinen installeren. Aan deze green spaces wordt telkens een maand lang activiteiten georganiseerd zoals duurzame workshops en DJ-sets.

Het centrale idee achter GREEN SPACE is om jongeren klimaatbewuster te maken en een duurzame gedachte te verspreiden aan de hand van workshops of acties. Het project wil een aangename plek creëren waar extra programma voorzien kan worden voor Leuvense jongeren.

De pop-up tuin is een plaats waar gezelligheid primeert. Jongeren kunnen er elkaar ontmoeten en nieuwe netwerken en relaties opbouwen.

De tijdelijk pop-up wordt ook helemaal zelf ontworpen en geïnstalleerd. Samen plannen uittekenen, plantenbakken maken in een atelier en een stellingenconstructie in elkaar steken, … Dit zijn onder andere enkele taken die je als organisator van GREEN SPACE onderneemt. 


OPENING GREEN SPACE DAMIAANPLEIN 18 september 2020

De eerste green space wordt officieel geopend op vrijdag 18 september op het Pater Damiaanplein tussen 16u00 en 18u00. De tijdelijke pop-up tuin blijft liggen t.e.m 30 oktober.

Tijdens 18 september en 30 oktober worden er op elke woensdag en vrijdag na de schooluren activiteiten georganiseerd.

  • Elke woensdag van 12u30 – 14u30: Duurzame workshop + Muziek
  • Elke vrijdag van 16u00 – 18u00: Lounge

 

GREEN SPACE is ook op zoek naar jonge DJ's die op woensdagen of vrijdagen een set van 2 uur willen draaien. Ben jij tussen de 16 en 22 jaar oud en wil jij graag komen draaien op GREEN SPACE? Schrijf je dan hier in:

Alle activiteiten zijn conform de geldende corona-maatregelen en worden op een veilige manier georganiseerd. We werken zonder inschrijvingen maar wel met een beperkt aantal bezoekers. 


MIJNLEUVEN is nog steeds op zoek naar mede-organisatoren voor GREEN SPACE.         


Voorwaarden:

  • Je bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken en denkt graag ‘out-of-the-box’
  • Je draagt duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel
  • Je wil je organisatorisch talent graag verscherpen en kan omgaan met verantwoordelijkheden
  • Je bent uit Leuven en tussen 16 en 24 jaar oud


MIJNLEUVEN biedt je:

  • De mogelijkheid om samen met anderen pop-up installaties te organiseren in de stad
  • Omkadering, budget en begeleiding
  • De kans om een ervaren organisator te worden
  • De vrijheid om samen met andere creatief aan de slag te gaan


Interesse? Mail naar janosh@mijnleuven.be 

Toch nog een vraag?

Janosh Ams

Street art, skate & blade, KLUB KOER
0484 95 84 67