GOODFOODIES

Ben jij gefascineerd door alles wat met duurzame voeding te maken heeft, heb je aandacht voor de voedselafdruk die jij en je school produceren en wil je die tot een minimum beperken? Word dan GoodFoodie!

GoodFoodies strijden voor duurzaam voedsel op De Wijnpers!

Als GoodFoodie strijd je voor een duurzame school op vlak van voeding. Je hebt aandacht voor je eigen impact op het milieu, maar ziet ook het grotere geheel. Termen zoals vegetarisch, lokaal, eerlijke handel en seizoensgebonden groenten liggen je dan ook nauw aan het hart en zorgen ervoor dat je niet kan wachten om je vast te bijten in vraagstukken als: waarom kieperen we zo snel voedsel in de vuilnisbak? Welke alternatieven zijn er voor frisdrank? En hoe kunnen we vegetarische alternatieven aantrekkelijker maken?

Je prikkelt, stimuleert en inspireert je leeftijdsgenoten en overtuigt je directie met een vurig pleidooi. Op die manier geef jij de aanzet tot duurzame verandering bij jou op school.

Concreet

Je komt gedurende het schooljaar een 10-tal keer samen met de andere GoodFoodies van De Wijnpers en werkt twee straffe acties en een panelgesprek uit. Want door het heft in eigen handen te nemen, geef je pas echt een krachtig signaal. Het doel? Duidelijk maken hoe het zit met voeding op school en uitzoeken wat er beter kan. Jij neemt de touwtjes in handen, MIJNLEUVEN helpt waar nodig en zorgt samen met Rikolto voor een onderdompeling in de verschillende thema’s. Zo word jij voor je het goed en wel beseft expert in duurzame voeding!

Goed om te weten: de samenkomsten vallen zoveel mogelijk binnen de schooluren.

Zit je in De Wijnpers en heb je zin om GoodFoodie te worden?
Klik dan op de rode knop hieronder!

De GoodFoodies van MIJNLEUVEN kaderen binnen het GoodFood@School project van Rikolto in samenwerking met stad Leuven. De missie van GoodFood@School is scholen ondersteunen bij het implementeren van een duurzaam voedingsbeleid, zowel in de refter als in de klas. Het is een project waar zowel de directie, leerkrachten als cateraars (zoals Sodexo) aan deelnemen.

GoodFood@School is niet alleen actief in Leuven, ook in anderen centrumsteden worden pilootprojecten uitgewerkt. Rikolto streeft ernaar om op 5 jaar tijd het voedingsaanbod op scholen te verduurzamen.

Een vraag? Riena weet het antwoord!

Riena Exelmans

Project- en concertenfonds, PACT3000 & Projecten op school
016 27 28 54