De Stem Van ...

… laat de noden, vragen en kritische blik van jongeren door de boxen van MIJNLEUVEN brullen.

Leuven is een stad waar jongeren een mening mogen hebben en die mogen uiten ook. Niet gewoon om te roepen (want roepen is gemakkelijk), maar om gefundeerd na te denken over hoe het anders en beter kan. En hoe de kloof gedicht kan worden tussen wat is en wat kan zijn. Geen één-tegen-allen strijd, wel een open dialoog op basis van onderbouwde meningen.

MIJNLEUVEN wil dan ook de megafoon zijn die jongeren nodig hebben om hun stem te doen weerklinken bij het beleid. Om de mensen die het voor het zeggen hebben in Leuven te bereiken en hen te overtuigen in te spelen op wat écht leeft bij jongeren.

Concreet
Met ‘De stem van…’ verzamelt MIJNLEUVEN analyses van jongeren die binnen een bepaald thema gepassioneerd bezig zijn, maar in hun groei belemmerd worden omdat ze botsen op kleine en grote muren. Om die muren open te breken, worden alle kaarten op tafel gelegd. En worden jongeren en beleid letterlijk bij elkaar gebracht. Alles wat goed is en wat beter moet (kunnen), wordt uitgesproken en neergeschreven. Jongeren brengen de inhoud, MIJNLEUVEN de ondersteuning. En dat met één doel voor ogen: (jong) Leuven sterker maken, op verschillende manieren en sporen. Om zo van Leuven een stad te maken waar jongeren zich thuis voelen.

De stem van jong kunstgeweld, De stem van jong graffititalent, De stem van jonge ondernemers, De stem van jonge organisatoren, De stem van de jong skatend Leuven, …

De mogelijkheden zijn eindeloos. De thema’s waar iets over te zeggen valt ook.
Samen gaan we op zoek naar ruimte voor verbetering, verbinding en samenwerking.

Ben je bezig met iets wat extra aandacht verdient?

Maureen Pierloz

Specialist jeugdbeleid & Jeugdwerk
016 27 27 68