Magazine 46

Lees het nieuwste mijnleuven-magazine!

Juni 2024

De afgelopen lente kon je niet rekenen op zon met wisselvallig weer, maar nu gelukkig wel op geweldige artikels van mijnleuven. Deze editie bevat zowel luchtige als serieuze onderwerpen. Ontdek wat jongeren zouden doen met 10 miljoen op p. 26 en de meest opvallende resultaten van de grote mijnleuven jongerenenquête op p. 18. Wat interesseert jongeren echt? Delen ze je mening?

Ben jij soms wat uitgekeken op Leuven? Misschien is het tijd om wat verborgen streetartpareltjes te zoeken. Concrete tips om dat te doen vind je op p. 24. Als je liever naar iets georganiseerd trekt, blader dan zeker naar p. 36 voor de culturele tips van Eva.

De podcast van Tanja behandelt moeilijke thema’s. Deze varieren van colorisme, discriminatie en persoonlijke groei tot single zijn en de kracht van muziek. De mooie naam Vulnera is een indicatie hiervan. Sophie en Ellen ontdekken in het coverinterview, op p. 8, hoe de host al deze verschillende thema’s bespreekbaar wil maken.

Discriminatie is exact waar de jongerenbeweging Speak up tegen strijdt. Nienke interviewt de kerngroep om erachter te komen hoe ze effectief een verandering proberen te maken. Op p. 16 ontdek je alles over onder andere hun projecten op scholen.

Met een beetje geluk is het weer goed genoeg voor een barbecue. Marie weet dat vlees niet het enige is dat je kan grillen. Op p. 40 vind je drie vegetarische alternatieven die minstens even lekker zijn als een stukje vlees.

Als je ambitie hebt moet je zeker het interview op p. 30 door Pieter-Jan lezen. De jonge ondernemers van Silverling en adore your jewelry delen hun ambitie en tips. Daarnaast is er niks beter dan een leuk Leuvens zomeraccessoire.

Voel je de lentekriebels al? Dan is parkour iets voor jou! Volgens cirkus in beweging is parkour iets voor iedereen. Daarom organiseren ze nu ook sessies speciaal voor meisjes. Op p. 38 delen twee parkourmeisjes hun ervaring met Arne en Tristan.

Veel leesplezier!

Isabela

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten