Magazine 37

Voorwoord

In het nieuwe MIJNLEUVEN-magazine spreken we met collectief Affair, de monitoren van speelplein Heverlee, de Football GIRLS, BAAS-deelnemers Britt en Victor en veel meer. Komt ook aan bod: de positieve relatie tussen gamen en studeren, tips om je gratis te amuseren in Leuven én recepten om van je overschotjes een lekkere lunch te maken. 


De zomervakantie is alweer gedaan. De meest depressieve openingszin, sorry daarvoor, maar het is wel zo.

Twee maanden gaan snel voorbij. Om je wat op te beuren: nog zes keer dezelfde periode en het is weer zomervakantie!

Misschien ging de zomervakantie zo snel voorbij door ons slaapritme. We kregen in de vakantie de kans om helemaal uit te slapen. Dat zou tijdens de schooldagen ook kunnen hoor, maar dan moet je extra vroeg gaan slapen en als een grote gelukzak dichtbij je school wonen. En daarom zijn de meesten van ons dus langer wakker op schooldagen en duren die dagen effectief langer dan onze vakantiedagen, bah.

Dus: laten we wat langer proberen te slapen de komende maanden. Niet meer gamen tot middernacht dan. Of toch wel? Er is een theorie dat gamen je kan helpen bij schoolwerk. Kijk naar pagina 28 waar we het grondig onderzoeken!

Misschien vallen we sneller in slaap als we keihard spelen doorheen de dag? Als je echt moe wil worden, trek je met een hoop kinderen naar buiten. Zo klinkt het toch bij de monitoren die deze zomer hun best deden om kinderen te entertainen op het speelplein. Als je de pittige details wil weten over hun intense zomer, ga dan naar pagina 12.

Als je niet naar die pagina wil gaan, kleine rebel, kan je naar pagina 18 gaan, want daar lees je over gratis activiteiten en plekken in Leuven die je sowieso ook moe kunnen maken. Je leest het goed: gratis activiteiten! Het is oké om je aangesproken te voelen, ik heb ook geen geld.

Als je vroeg wil gaan slapen, lig je best niet te piekeren over de toekomst. Ik weet dat we dat allemaal wel eens doen, zoals je ook kan lezen op pagina 22: daar beantwoorden 20 jonge Leuvenaars de vraag “waar maak jij je zorgen over in de toekomst?”

Is op tijd in je bed kruipen echt niet je ding? Begin dan al research te doen om te verhuizen dichtbij school. Dan zou je langer kunnen blijven hangen op een evenement van Affair (pagina 8) of op de training van de Football Girls (pagina 30).

Hoeveel slaap ik ook haal, ik heb toch nog wat meer voorbereiding nodig. Ik moet weer eten meenemen in een doosje en weer nadenken over welke kleren ik moet aandoen. Voor inspiratie om lekker middageten mee te nemen naar school kunnen de recepten van Esther op pagina 40 je sowieso helpen. En voordat je een nieuwe outfit online besteld voor je eerste schooldag, lees je best eens de column van Emely waarin ze je waarschuwt over de negatieve gevolgen van online shoppen.

Al bij al: veel plezier op school gewenst!

Gabriela

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten