Magazine 36

Voorwoord

In het nieuwe MIJNLEUVEN-magazine hebben we het over stereotypen, het overtreden van de coronaregels, jonge muzikanten in Leuven, tips en tricks tegen eenzaamheid en stress, ... Kortom: weer een heleboel interessante artikels om te lezen.

Corona heeft in 2021 ons leven nog altijd in de hand. Dat heeft een invloed gehad op veel jongeren. Sarah Bekambo maakte een documentaire over volwassen worden in coronatijden: Je leest er meer over op pagina 34. Ook andere artiesten hebben te maken gehad met de invloed van de coronacrisis op hun werk. Lees zeker het coverinterview met Dworfi of de interviews met andere jonge muzikanten in Leuven. Je zou bijna denken dat dit een muziektijdschrift is. Nee hoor, maar er is wel een nieuw muziektijdschrift uitgebracht door een groep jonge Leuvenaars! Lees er meer over in het interview met Anton en Max van Not So Difficult.

Wat ook “not so difficult” blijkt te zijn is koken! We hebben een lijst met heerlijke lactose- en glutenvrije receptjes voor je klaar staan om uit te proberen. Koken is uiteraard een veelvoorkomende corona-hobby geworden, maar ikzelf heb een andere hobby opgepikt: skaten. En ik ben duidelijk niet de enige, Leuven zit vol met skate en blade talent. Onze eigenste Gilles Buelens is zelf Belgisch kampioen blade! Lees alles over Gilles en de skate scene in Leuven op pagina 52. Voor de verandering spreken we eens met meisjes die skaten, want in deze editie hebben we het ook over stereotypen. We stelden 20 jongeren de vraag “Welke stereotypen krijg jij vaak opgestempeld?” en kregen zeer interessante antwoorden. Daarnaast kan je mijn column lezen over verschillende gendernormen en het doorbreken hiervan.

Niet enkel de gendernormen worden meer en meer doorbroken, maar ook de coronaregels. Wij vroegen aan verschillende jongeren of zij af en toe eens ingaan tegen de regels en wat de gevolgen daarvan waren. Sommigen doorbreken de coronaregels omdat ze het zwaar hebben met de isolatie. Gelukkig is er TEJO, een vrijwilligersorganisatie die therapeutische ondersteuning biedt aan jongeren. Lees er alles over op pagina 16.

Dat en nog veel meer in deze editie. Geniet ervan!

Britt

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten