Magazine 33

Voorwoord

De examens zijn achter de rug, je hebt de feestdagen overleefd en de eerste maand van het nieuwe jaar zit er ook al op. Dringend tijd dus voor een nieuw hoogtepunt! En wat beter dan een kersverse editie van het MIJNLEUVEN magazine. Zowel vanbinnen als vanbuiten gloednieuw. Voorzien van pas geoogste verhalen en alles in een fris jasje. Iets groter dan vroeger, maar nog steeds klein genoeg om overal mee naartoe te nemen uiteraard. Ga dus even zitten, zoek een rustig plekje en laat de tijd aan je voorbijgaan terwijl je je meegevoerd wordt door een reeks leuke, handige en soms erg pakkende artikels. 

Te beginnen bij het verhaal van Gloria Monserez, 18 jaar, opgegroeid in Wijgmaal en sinds enkele maanden te zien in zowat elke Vlaamse huiskamer. Hoe deze nieuwe Ketnet-wrapster iedereen voor zich wist te winnen en wat ze vindt van haar nieuwe job, lees je op pagina 8. Ook Elias Meeus schiet elke dag stevig uit de startblokken om meteen nadien het water in te duiken. Chronisch vergroeid met het zwembad en ambitieus genoeg om van zwemmen zijn beroep te maken. Zijn plannen en prestaties lees je op pagina 20. En als je dan toch bezig bent, blader gerust nog wat verder. Op pagina 23 begint het verhaal van Romanie en Kenneth, die deel uitmaken van het Leuvense Solar Team en al hun vrije tijd opgeven om in september met hun zonnewagen te strijden voor de race van hun leven. 

Er worden deze editie ook moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt. Op pagina 34 lees je hoe Kilien Natens met Chair Chaude duidelijk wil maken dat je blij mag zijn met je lichaam. Dat perfectie niet bestaat en dat het helemaal oké is om jezelf graag te zien. Millie Lavers hoopt met MILD dan weer dat jongeren zichzelf durven openstellen. Dat duidelijk wordt dat je niet alleen bent met je gedachten, en dat je leert zorgen voor jezelf. Je hart op tafel durven leggen en beseffen dat anderen je hierin steunen. Hoe ze dat klaarspeelt, lees je op pagina 52. Nier per se benieuwd naar andermans gedachten, maar wel naar hun grootste angsten, blader dan zo snel mogelijk naar pagina 30. Eén vraag werd gesteld aan 20 jongeren en ze durfden één voor één antwoorden. 

Dan zijn er nog de vrolijke topics. Zoals Graph-ik, de getalenteerde groep tekenaars die een klein jaar geleden startten aan een eigen strip en binnen enkele weken – geloof het of niet – een eigen graphic novel uitbrengen. Op pagina 12 lees je hoe alles verliep en wat we van het resultaat mogen verwachten. Maar ook het parcours van KRAS-deelnemers Janne en Siebe die al enkele maanden stevig debatteren over het klimaat en in maart een slotzitting organiseren. Hun verhaal lees je op pagina 46. En dan heb je nog Oscar en Wouter, die Leuven meermaals per week letterlijk van een andere hoek bekijken. Ze begonnen een aantal jaar geleden met highline, en willen ook andere Leuvenaars warm maken voor deze uitdagende vorm van slackline. Benieuwd? Blader naar pagina 42. 

Waar we het ook over hebben deze keer, is eten. Iets wat gegarandeerd een lach op je gezicht tovert, hoewel je daar soms wel wat extra moeite voor moet doen. Op pagina 48 tonen de GoodFoodies hoe je de planeet kan helpen door duurzaam te eten. En op pagina 58 zet je die theorie meteen om in praktijk, want daar vind je vier heerlijke, vegan recepten. Bedacht en uitgevoerd door vegan kok en eigenares van T&Ko theehuisje: Hilke Baumers. En ook de vogeltjes maken we de komende maanden gelukkig. Check op pagina 38 hoe je heel eenvoudig een walking dinner maakt zodat onze gevederde vrienden met een gevulde maag de winter doorkomen. Liever niet zelf koken? Op pagina 16 vind je tot slot een overzicht van de lekkerste tapas in Leuven.

Dat en nog veel meer, lees je hier. 

Veel plezier! 

Groetjes, 

MIJNLEUVEN 

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten