Magazine 32

Voorwoord

Nu ons velletje weer een overdosis vitamine D kreeg, de zonnecrème stilaan op is en we de hittegolf hebben overleefd, zijn we er opnieuw met een nieuw MIJNLEUVEN magazine. Meteen ook het teken dat een nieuw schooljaar van start is gegaan.

Met geslepen potloden en nieuwe balpennen – die we hoogstwaarschijnlijk nog voor het einde van het jaar op mysterieuze wijze kwijtraken – bladeren we terug nieuwsgierig door onze cursussen. Ook de brooddozen werden opnieuw uit de kast gehaald. De ideale gelegenheid om creatief met je lunch aan de slag te gaan. Misschien dat je geïnspireerd wordt door één van de lekkere opties die we op pagina 34 voor jullie verzamelden.

Een zomervakantie betekent ook twee maanden op non-actief. Relaxen, tot rust komen, even aan niets meer denken. Maar na twee maanden pauze is het tijd om die spieren terug in beweging te krijgen. Door eens aan parkour te doen bijvoorbeeld! Als Nicolas en Geert je niet warm krijgen voor de sport, dan zeker hun interview wel. Lees er alles over op pagina 20. Een iets minder beweeglijke sport, maar wel eentje die prachtige natuur belooft: diepzeeduiken. Patricia vertelt op pagina 14 waarom zij telkens opnieuw haar zwemvliezen aantrekt.

Wil je toch liever nog wat langer de rust opzoeken? Ook goed! Lees dan zeker onze verzamelde tips op pagina 12. Met de examens in het vooruitzicht misschien niet slecht dat je volledig zen bent. Muziek schijnt trouwens ook een goede manier te zijn om achter de boeken te kruipen. Benieuwd welke muziek anderen opzetten tijdens het leren? Je leest het op pagina 18.

Gaat je interesse in muziek verder dan alleen luisteren, blader dan naar pagina 8 voor een leuk gesprek met pianist Brecht Valkenaers. Voor hem is luisteren naar muziek en het spelen ervan de beste remedie tegen stress. Het is dan ook niet voor niets dat hij de ene prijs na de andere binnenhaalt en enkele weken geleden nog op de planken van 30CC wist te staan.

Ook voor wie op zoek is naar antwoorden, hebben we interessante input. Op pagina 30 legden we 10 vragen over seks en relaties voor aan seksuologe Roxanne Chorkawa. Ben je wat onzeker op dat vlak of gewoon graag van alles op de hoogte, blader dan zeker even tot daar. We stelden ook vragen aan jongeren op straat, over de toekomst en de dingen waar zij van wakker liggen. Benieuwd naar de antwoorden? Op pagina 26 kom je het allemaal te weten.

Dat en nog veel meer, in deze editie!

Veel leesplezier!

Emely

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten