Magazine 25

Op de cover zag je ze al stralen: de heren van The Lighthouse. Ze wonnen ‘De Nieuwe Lichting 2017’, een wedstrijd van Studio Brussel. Wat zijn hun plannen en dromen voor de toekomst? En waar begon het allemaal? Vanaf bladzijde 8 lees je het allemaal.

Yes! Ook de 25e editie van het mijnLeuven magazine is een feit! Neem even de tijd om een rustig plekje te zoeken, een muziekje op te zetten en vervolgens in alle rust dit nieuwe magazine te lezen. Ook deze keer heeft de mijnLeuven-crew interessante artikels neergepend. Door jongeren, voor jongeren, zoals altijd!

We trokken ook naar het Lemmensinstituut en dompelden ons een dag lang onder in het leven op internaat. Gaat het er dan echt aan toe zoals op televisie? En wordt er wel eens kattenkwaad uitgehaald? Je leest er alles over op bladzijde 32 en 50.

Dat Leuven barst van de jongeren met talent wisten we al. Maar wist je dat drie Leuvense jongeren onlangs Europees kampioen Thaiboks werden? Op bladzijde 46 lees je hun verhaal! Meer interesse in een stevige portie tafeltennis? Lees op pagina 54 hoe je die pingpong skills uitbouwt tot wedstrijdniveau.

mijnLeuven test graag alles zelf uit, en dat deden we ook voor dit nummer. Op pagina 30 leer je stap voor stap sushi maken. Meer een liefhebber van drankjes dan eten? Op pagina 58 tonen we je hoe je vijf heerlijk zomerse groen(t)e smoothies maakt. Je zelfgemaakte lunch kan je vervolgens verorberen op een van de gezellige, Leuvense picknickplekken die we speciaal voor jou verzamelden. Op pagina 16 vind je de beste locaties om je deken uit te gooien.

Verder willen we je graag op pagina 12 inspireren met het verhaal van Stefanie, die al van kleins af aan dwarsfluit speelt en erin slaagde binnen te geraken in het Koninklijk Conservatorium in Luik. We trokken ook de straat op om uit te vissen wat jullie verwachten van het gloednieuwe mijnLeuven Stadhuis (pagina 48). En verzamelden tot slot een reeks handige examentips. Want, willen of niet, voor we kunnen genieten van de stralende zon moeten we ons nog door een helse examenperiode worstelen. Meer op pagina 22.

Warme groeten!

Ivan Setta


*** correctie***
Tot onze spijt zijn er een paar foutjes gebeurd bij het vermelden van de redacteur en fotograaf.
Hieronder een rechtzetting!

  • p.27 (Hebbes): tekst en samenstelling door Seppe De Ceuster
  • p.34 (Getuigenis - Abortus): foto door Carl Canlas
  • p.40-41 (wwweetjes): tekst en samenstelling door Judith Van Puyvelde
  • p.48-49 (Mening Gevraagd): tekst en foto door Nena Langloh
  • p.50-51 (Achter de Schermen): tekst en foto door het Lemmeninstituut
  • p.58-59 (Koken doe je zo): tekst en foto door Pien Van Dijk

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten