magazine 14

Na een rustperiode van 3 maanden is het weer tijd voor een nieuw mijnLeuven magazine. Dit keer in een gloednieuw jasje! Want na 3 jaar trouwe dienst was het magazine stilaan toe aan een nieuwe lay-out. En daar hebben we bij het begin van het nieuwe schooljaar voor gezorgd.

Na een rustperiode van 3 maanden is het weer tijd voor een nieuw mijnLeuven magazine. Dit keer in een gloednieuw jasje! Want na 3 jaar trouwe dienst was het magazine stilaan toe aan een nieuwe lay-out. En daar hebben we bij het begin van het nieuwe schooljaar voor gezorgd.

Het magazine is meer dan een leuke lay-out natuurlijk. Daarom hebben we in deze 14de editie weer heel wat toffe en interessante artikels voor jou gebundeld. Nee hoor, we hebben niet stil gezeten deze zomer!

Zo testten we voor jou de Lomap app uit, gingen we op zoek naar de meest opmerkelijke gadgets en baanden we ons een weg op het wereldwijde web, met als resultaat een hele lijst nuttige (en leuke) wwweetjes. Benieuwd? Blader dan zeker verder! (tip: pag. 27, 32 en 40)

Op de cover staat Louise Maselis. Zij werd op haar 15de Elite model en trok naar het buitenland om een internationale carrière als model na te jagen. Tegenwoordig is ze terug in het land (en dus in Leuven) om er te studeren. Tussen dat studeren door wisten we haar te strikken voor een uitgebreid interview. Het resultaat lees je op pag. 8 tot 11.

We trokken ook naar de Leuvense jeugdhuizen, voor een gezellige pint en een interview met enkele geëngageerde jongeren. Wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een jeugdhuis en wat er zo leuk aan is, hangen ze maar al te graag aan jullie neus. Ook wat de animatoren van het speelplein vinden van de vraag ‘Mogen we nog jong zijn in Leuven?’, delen we met veel plezier met jullie. Wil je weten wat ze te zeggen hadden, neem dan een kijkje op pag. 15.

Omdat het van levensbelang kan zijn die ene foto te liken, je drankje te instagrammen of je mooiste momenten te snapchatten, helpen we je met het vinden van gratis wifi in de stad (kan je niet wachten? Pag. 16 moet je hebben!) Heb je echter genoeg van al dat ge-gsm en die sociale media, gooi dan je gsm gewoon eens weg! Dries Feremans toont je moeiteloos hoe het moet. Twee keer op rij slaagde hij er al in Belgisch kampioen te worden en vanaf dit jaar mag hij zich zelfs wereldkampioen noemen. Deze kerel weet wat GSM-werpen is! Je vindt hem terug op pag. 46.

Naast Dries zijn er natuurlijk nog andere mensen die we in de kijker willen zetten. Zo kom je meer te weten over Andrew Snowball, huisfotograaf van Het Depot en het gezicht achter ‘Humans in Leuven’. Nee hoor, het is geen mop. Andrew heet echt zo! Ook Eva Heynen geven we graag een plekje in het magazine. Ze deed vrijwilligerswerk in Honduras en vertelt over haar ervaringen weg van Leuven.

En dan zijn er nog de sportievere onderwerpen. We waagden een sprong in het diepe voor een stuk over duiken en haalden ons badmintonraket naar boven voor een dag in het leven van Thomas en Ine, twee jongeren die vol overgave trainden om te kunnen deelnemen aan de Europese Special Olympics.

Is al die activiteit niets voor jou en kruip je liever in je zetel met een goed boek of een dvd? Of heb je dringend nood aan wat nieuwe muziek? Kijk dan snel welke tips van de bib we voor jou in petto hebben. Of laat je inspireren door de uitgetest rubriek. We waagden ons deze keer aan mozaïek fotografie. Het resultaat? Een stap-voor-stap handleiding waarmee je zelf ook aan de slag kan. Instructies vind je op pag. 30.

Dat, en eigenlijk nog veel meer, vind je terug in het nummer dat je nu in handen hebt. Schuif dus lekker onderuit op je stoel en begin eraan!

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten