Uitdaging #8 Changé Recyclé

1 juli 2015
Door: MIJNLEUVEN
Is het mogelijk om zonder geld te leven? Kunnen we op grote schaal dingen en diensten met elkaar? De Klimaatambassadeurs waagden zich aan een zomers experiment!

Is het mogelijk om zonder geld dingen op grote schaal te ruilen met elkaar? De Klimaatambassadeurs wagen zich aan een experiment.

Oude spullen recycleren bestaat al langer. Interessanter wordt het om te testen of we zonder geld kunnen leven; een alternatief ruilsysteem opzetten waar het niet nodig is om geld te bezitten.

Houten blokjes ‘Klimaxi’ dienen als objectief ruilmiddel. Tien Klimaxi staat voor 1uur tijdsinvestering. Op basis daarvan beslis je zelf wat een oud item je waard is. Welke waarde hecht jij aan je spullen?

Maar er is meer: je kan evengoed een dienst aanbieden. Henna tattoos, nagellaken, tekenen,.. zet je talent in de verf en ruil het voor iets anders.


Een geslaagd experiment

Op 2 juli werd er stevig geruild: zelfgetekende patronen tegen planten, een smoothie voor gelakte nagels, oude kleren tegen een tweedehands boek van de bib,.. Noem maar op.

“Het is zo veel leuker om je spulletjes te kunnen ruilen met iemand, omdat je zo veel meer verhalen rond spullen te weten komt. Ik geef mijn zelfgemaakte boekjes veel liever zo mee aan iemand, dan via een onpersoonlijke geldtransactie” reageert een enthousiaste deelneemster.

Luister vooral zelf:

1 juli 2015
Door: MIJNLEUVEN