Openbare barbecues

21 april 2016
Door: Jochen Smets
Wat smaakt er op een warme zomerdag beter dan een lekker stukje vlees of vis op de barbecue en een fris slaatje? Weinig! Maar wat als je zelf geen barbecue hebt? Geen probleem: iedereen kan de vier openbare barbecues van de stad gebruiken.

Je vindt de barbecues op het Albert De Jongheplein in Kessel-Lo (2 stuks), in het Noormannenpark en aan de ‘Heksentoren’.

Iedereen mag de barbecues gebruiken, reserveren is niet nodig. De barbecue moet je wel ten laatste om 22.00 uur doven.

BARBECUEKOFFER

Wie gebruik maakt van de barbecues op het Albert De Jongheplein kan een barbecuekoffer lenen bij buurtwerk Casablanca. De koffer bevat 2 barbecuetangen, een borstel voor olie, handschoenen, een lege bidon voor water en een borstel om de rooster te reinigen. Er is ook een rooster uitsluitend voor halal vlees. Een koffer of rooster lenen is helemaal gratis, maar je betaalt wel een waarborg van € 20.

REGLEMENT EN TIPS

Bij iedere barbecue vind je een bord met een gebruiksreglement en enkele tips om het veilig, lekker en proper te houden. Denk er bijvoorbeeld aan om steeds een emmer water in de buurt te hebben, om spelende kinderen en huisdieren uit de buurt van de gloeiende barbecue te houden en al je afval mee naar huis te nemen. Zo blijft het leuk voor iedereen!

21 april 2016
Door: Jochen Smets