Museum M

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN
Museum M

Je kan er als Leuvenaar nog niet overgekeken hebben: museum M. Een kolossale, moderne, witte blok met een prachtige binnentuin, vlakbij het Ladeuzeplein. Als eerste reactie denk je misschien meteen ‘saai!’, maar eerste indrukken zeggen absoluut niet alles! Museum M staat voor véél meer dan klassieke kunst. Naast een permanente collectie kan je er ook terecht voor tijdelijke tentoonstellingen. En die tentoonstellingen kunnen heel verschillend zijn. Van de oude Belgische meesterschilder Rogier Van der Weyden tot de Amerikaanse striptekenaar Charles Burns.

Er zijn eigenlijk veel redenen waarom je langs moet gaan! Bovendien heb je ook erg veel opties. Je kan samen met je leerkracht in groep het museum van kelder tot dak bezoeken, je kan als een echte kunstenaar je talent laten zien tijdens één van de vele workshops, je kan een VIP rondleiding krijgen waarin de gids je uitdaagt om, gewapend met een fototoestel, het museum te verkennen…. Keuze genoeg!

www.mleuven.be

WOW

Wie jonger is dan 13 jaar mag gratis binnen. Prijs voor 13-25 jarigen: 5 euro.

ADRES

Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven.

TIP

Het prachtig dakterras met panoramisch zicht is een echte aanrader! En als je nadien nog even wil bekomen is er het M-café. De ideale plek voor wat verfrissing en een klein hongertje.

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN