Leuven in een nieuw jasje

2 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN
Leuven in een nieuw jasje

Straten vol kasseien, kleine steegjes, tientallen pleinen en hier en daar een standbeeld. Leuven heeft een heel herkenbare look en ziet er, naast hier en daar wat renovaties, eigenlijk al jaren hetzelfde uit. Daar wilden de leerlingen van het Centrum Deeltijd Onderwijs Campus Redingenhof Leuven maar al te graag verandering in brengen. Zij vonden het tijd voor: een extreme make-over!

Bedankt: Movses, Veronika, Aykel, Sam, Glenn, Klaudia, Isabel, Brandon, Brent, Indira, Ryno, Ina, Cheda, Mohammed, Tahran, Mehrab, Sherali, Olivia, Maxime, Bimala, Barakatullah, Sardaarwali en Erwin van de 2de graad van het Centrum Deeltijds Onderwijs Campus Redingenhof Leuven.
Begeleiding: Pieter Steppe

Gewapend met fototoestel trokken de leerlingen van de 2de graad door de stad en fotografeerden ze alles wat in hun ogen aan verandering toe was.

Appartementsgebouwen, muren, elektriciteitskasten, het station… alles werd vastgelegd op beeld. Nadien gingen ze aan de slag met papier en knutselmateriaal en onderwierpen ze de stad aan een ware transformatie.

Brent gaat resoluut voor meer natuur in de stad. Hij tovert de Ramberg om tot een waterparadijs met riviertje en waterval. Zijn keuze komt niet zomaar uit de lucht gevallen, hij volgt de richting Hovenier-Onderhoud en heeft dus een oog voor de natuur.

Ook Glenn ziet in de Ramberg de ideale plaats voor meer water. Hij kiest voor een houten brugje: “Hout is veel leuker dan stenen. Leuven ligt vol met stenen en die zijn saai en grijs”

Olivia vindt het jammer dat de elektriciteitskasten er vaak verloederd bijstaan. Met de slogan Turn up the lights, doet ze een origineel voorstel om dit noodzakelijke kwaad in het straatbeeld op te waarderen. Ook de muren en de straatstenen mogen wat haar betreft een pak kleurrijker!

Veronika, Klaudia en Meriban nemen het standbeeld van Dorre, het bakkertje in de Diestsestraat, onder handen. “Wij vinden dat er meer kleur moet zijn in de stad. Daarom zouden wij liever een kleurrijk standbeeld zien dat symbool staat voor Leuven als winkelstad.”

Bimala mist groen in Leuven. Daarom stelt ze voor om meer planten aan te leggen aan de achterkant van het station. Zelfs een openluchtzwembad moet kunnen!

Movses en Cheda willen graag de muur van de school in een nieuw kleedje steken. “Deze muur is nu echt te saai, met onze ideeën zou alles veel levendiger kunnen worden.”

“Alles in de stad is grijs of wit, Leuven kan best wat meer flashy kleuren gebruiken”, zegt Sam. Hij richt zijn pijlen op het JAC en geeft het gebouw een nieuw kleurtje. Barakatullah is het eens met Sam en doet hetzelfde bij een gebouw op het Hogeschoolplein.

DO IT YOURSELF

  • Loop door de stad en ga na wat je graag wil veranderen.
  • Trek foto’s en print ze in zwart-wit op A3 formaat.
  • Neem wit papier, kleurpotloden, stiften en ander knutselmateriaal uit de kast.
  • Laat je fantasie de vrije loop en geef jouw stad een nieuwe look!

Tip: door je foto op te hangen tegen het raam kan je gemakkelijk een aantal elementen overtekenen op je wit papier.

2 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN