Cultuur
Jonge doeners

JONGE LEUVENSE BANDJES EN MAKERS VEROVEREN RECTOR DE SOMERPLEIN

19 december 2019
Door: MIJNLEUVEN
Vier keer per jaar strijkt Jammin' With Fonske neer aan het Rector De Somerplein voor unieke concerten van jonge, Leuvense bands. Tijdens de wintereditie werd het extra gezellig met een prachtige kerstmarkt erbij!

Op 18 december konden jong en oud op het Rector De Somerplein terecht voor gezellige optredens van jonge bandjes en originele kerstcadeautjes tijdens de wintereditie Jammin’ with Fonske. Jammin’ with Fonske is een concertreeks van jonge organisatoren die onder begeleiding van MIJNLEUVEN – het jongerenlabel van stad Leuven - jong, lokaal talent een podium bieden op een unieke plek in de binnenstad.
Foto’s: Seppe de Ceuster // Tekst: MIJNLEUVEN

Het Rector De Somerplein werd voor één avond omgevormd tot een podium met open air kerstmarkt. Bezoekers kunnen nieuwe, jonge en onbekende bandjes ontdekken bij een warme kop choco. Op het programma:

19u00: RUTH.
20u00: The ABC-band
21u00: Stucker

Daarna kon het publiek naar hartenlust shoppen bij een tiental standjes waar jongeren tussen 16 en 19 jaar hun eigen producten verkochten. Veel jongeren ontwikkelden hun producten in het kader van een minionderneming op school. Een eigen standje tijdens deze pop-up kerstmarkt was voor de deelnemers een mooie testcase om hun product op toekomstige klanten los te laten.

De volgende standjes fleurden deze gezellige kerstmarkt op:

- Kersenpitkussentjes van Lauren Billestraet

- Zelfgemaakte oorbellen van Laurano i.s.m. Okan

- Huisdierenaccessoires van Fur 'n Tails

- Hippe kledij van Emilyne Libens

- Wenskaartjes, draagtassen en eigen illustraties van Jana As

- Mutsen en vissershoedjes van Laura Vervaeren

- Lippenbalsem van Lipp-it

- Organische pullen van Sceppy by Zoé Dezeure

- Postkaartjes van o.a. Lisanne Leemans

- Accesoires als fannypacks en scrunchies van Nick Mermans

- Flessenopeners en Fonske-condooms van Liv Onckelinx

Jammin’ with Fonske strijkt jaarlijks vier keer neer aan het Rector De Somerplein en organiseert er op de trappen gratis concerten voor Leuvense jongeren. “Op die manier vormt het jongeren tot ervaren concertorganisatoren, krijgen jonge bands speelkansen en geniet de Leuvense jeugd van live-muziek onder het goedkeurend oog van Fonske.” Vertelt schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Met deze wintereditie geeft MIJNLEUVEN bovendien de kans aan jonge ondernemers om een eerste keer naar buiten te komen met hun product. Dit is een mooie kans voor hen en dat op een prachtige plek in onze stad."

19 december 2019
Door: MIJNLEUVEN