Cultuur
Jonge doeners

Charlotte Verdick

9 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Charlotte combineerde haar passies voor muziek en theater in een ... muziektheater! Ideaal om dat door te trekken naar de jonge generatie artiesten.

Charlotte is 24 jaar, studeerde af als actrice aan het RITCS in Brussel en behaalde nadien nog een master als drama docent. Naast theater heeft Charlotte nog een tweede passie: muziek. Ze besloot daarom haar twee liefdes te combineren en richtte een muziektheater op - INSIDE EXPRESS PARTY – om dan de voorstelling ‘dichtgeknepen billen spreken u toe’ uit te werken. Als zangeres is ze verder actief bezig in haar eigen funkpop band ‘Tiramisu’ - waarmee ze vorige zomer nog op het Polé Polé podium van de Gentse feesten stond - en maakt ze deel uit van de rockpop band van Shorty Jetson. Voor ‘My, my phone and I’ deelde ze heel graag haar ervaring met Sarie en Herden.
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Bavo Nys

Over het thema.
“Ik vind het interessant om te ervaren hoe jongeren met sociale media omgaan. Vandaag de dag kunnen ze op enorm veel manieren met elkaar in contact komen. Die overload aan sociale media opties kan heel overweldigend zijn. Het kan je helemaal opslorpen en op een negatieve manier je leven gaan beheersen. Langs de andere kant is het een goed en handig medium, toch als je weet hoe je het moet gebruiken. Die tweestrijd maakt dat sociale media iets heel interessants is om te vertalen op een scène.”

Ik hou ervan om al spelend nieuwe dingen te ontdekken, te creëren. Die kennis overdragen aan de jongeren van 'Me, my phone & I' vind ik prachtig.

Hoe ik de samenwerking met Sarie en Herden heb ervaren?
“Ik werd door dit komische duo van mijn sokken geblazen. Ze zijn erin geslaagd om een prachtig stuk theater te maken. Eentje dat humor bevat, gevaarlijke acrobatie en een mooie verhaallijn. Je voelt meteen hun hechte vriendschap en sterke connectie op scène. Dat is voor een publiek heel erg mooi om naar te kijken. Bovendien streven ze allebei naar perfectie en stellen ze hun werk soms in vraag. Daardoor is het eindresultaat van hoog niveau. Hun voorstelling zal je sowieso doen lachen, daveren van angst én ontroeren. Verder wil ik graag nog even kwijt dat ik ervan houd om al spelend nieuwe dingen te ontdekken, te creëren en dat ik het prachtig vind dat ik die kennis via ‘Me, my phone and I’ kan overdragen aan jongeren als Sarie en Herden. Zolang er kunst is, is er hoop. Daar ben ik van overtuigd.”

De prachtige voorstellingen van 'Me, my phone & I' kan je komen bewonderen op 25 januari in STADHUIS.


9 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN