30CC

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN
30CC

Hét cultuurcentrum van Leuven draagt meteen een naam die bij sommigen vraagtekens doet rijzen. 30CC, waarvoor staat dat eigenlijk? Wel, als je met dichtgeknepen ogen naar de naam zou kijken, zie je 3000 staan, de postcode van de stad Leuven. Ziezo, dat is al één mysterie opgelost. 30CC staat voor de mainstream cultuur in de stad. “Het is een huis met veel kamers. Een poppenkast met veel figuren. Een buffet met veel gangen. En we bedienen zoveel mogelijk doelgroepen”, zoals ze het zelf zo mooi verwoorden.

30CC is een cultuurhuis waar iedereen zijn zin vindt. Van dans, theater en literatuur tot opera, cabaret en stand-up. En al die cultuur hoef je niet in één gebouw te zoeken. Zo is er de grote en mooie schouwburg achteraan op de Bondgenotenlaan, het Wagehuys met bijbehorende kapel, de artistieke Minnepoort aan de Dijle en de Predikherenkerk.

www.30cc.be

ADRES

  • Schouwburg: Bondgenotenlaan 21, 3000 Leuven
  • Minnepoort: Dirk Boutslaan 62, 3000 Leuven
  • Wagehuys: Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
  • Predikherenkerk: Onze-Lieve-Vrouwstraat, 3000 Leuven

TIP

Als je voor het eerst komt proeven van cultuur kan je kiezen voor optredens met het label ‘eerste keer’, voorstellingen die je gegarandeerd geweldig zal vinden. Gewoon zitten, kijken en genieten!

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN