Akabe in Leuven

Akabe, wat is dat?! Voor velen nog een onbekend woord, al wordt deze jeugdbeweging voor kinderen en jongeren met een beperking steeds groter. 

Foto: Scouts Intakt


Leuven telt maar liefst 5 unieke jeugdbewegingen die werken op maat van ieder kind en elke jongere. Vanaf 6 jaar kan je er terecht voor de tijd van je leven. Spelen in het bos, op weekend gaan, zingen aan het kampvuur,… Alles kan en wordt georganiseerd volgens de noden van elke deelnemer.

Akabe is een echt scoutsbegrip en staat voor ‘anders kan best’. Chiro Hekeko kiest voor de term ‘todos’, Spaans voor ‘iedereen’. En dat is het doel van Akabe en Todos: zorgen dat iedereen een plekje krijgt in een jeugdbeweging! 

De Leuvense vaste waardes zijn Akabe Heverlee, Akabe Wezenplein en Scouts Intakt Leuven. De nieuwe spelers op het veld zijn Akabe Boven-Lo en Todos van Chiro Hekeko. Stuk voor stuk échte jeugdbewegingen, soms met wat extra hulp.

AKABE HEVERLEE 

Akabe Heverlee is een scouts gericht op de beleving en de fantasiewereld van kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar. Met specifieke en aangepaste activiteiten voor elk lid zorgen ze voor geweldige momenten en levendige herinneringen. Geen enkele beperking houdt hen beperkt!

groepsleiding.akabeheverlee@gmail.com
www.akabeheverleebe.wordpress.com

Naamsesteenweg 479, 3001 Heverlee

Zondag (tweewekelijks), 14 - 17 uur


SCOUTS INTAKT LEUVEN

De Intakters van Scouts Intakt Leuven zijn dappere, lieve en speelse jongeren die om de twee weken het avontuur opzoeken en hun grenzen verleggen. De leiding voorziet activiteiten op maat van jongeren van 12 tot 22 jaar. De Intakters hebben een warme plek in de grote familie van hun zusterscouts, Scouts Sint-Paulus Leuven.

intaktleuven@gmail.com
www.intakt.be

Lemmekesveld (Matadilaan), 3001 Heverlee

Zondag (tweewekelijks), 14 - 17.30 uur

 

AKABE WEZENPLEIN

In de akabegroep van Scouts Wezenplein zitten alle leeftijden door elkaar. In hun kleine maar gezellige groep doen ze elke zondag uiteenlopende activiteiten in het bos of op het grote veld bij de lokalen. Daarnaast gaan ze ook twee keer op weekend en vormt het kamp in de zomer het hoogtepunt van het jaar!

akabe.wp@gmail.com
www.scoutswezenplein.be

Middelweg 106, 3001 Heverlee

Zondag (elke week), 14.30 - 17.30 uur

 

AKABE BOVEN-LO

Scouts Boven-Lo is een bruisende scouts omringd door de bossen en velden van Kessel-Lo en Pellenberg. Vanaf volgend jaar verwelkomen ze met veel enthousiasme leden in hun nieuwe akabetak! De werking is nog nieuw en dus krijgen de leden de kans om deze mee vorm te geven en uit te werken op hun eigen maat.

akabe@scoutsbovenlo.be
www.scoutsbovenlo.be

Heidebergstraat 266, 3010 Kessel-Lo

Zondag (elke week), 14.30 - 17.30 uur

 

CHIRO HEKEKO

Sinds het ontstaan draagt Chiro Hekeko integratie  hoog in het vaandel. Voor hen is er geen enkele reden goed genoeg om deze integratie niet in daden om te zetten. Vanaf september 2021 zullen ze dan ook met veel enthousiasme een nieuwe groep oprichten voor kinderen en jongeren met een beperking, genaamd de Todos. Chiro Hekeko kijkt er erg naar uit om dit avontuur samen met hun nieuwe leden te beleven.

todos@chirohekeko.be
www.chirohekeko.be

Overwinningstraat 96, 3010 Kessel-Lo

Zondag (tweewekelijks), 14.30 - 17.30 uur