Unighted Expo

20 september 2019 - 22 september 2019
UZ Leuven Campus Sint-Pieter (21:00- 1:00)

In het kader van Clubexperiment #1 - Unighted gaan we op zoek naar vrije beweging van identiteit. Voor velen vanzelfsprekend, voor sommige een dagelijkse wrijving met zichzelf of anderen. Wrijving van identiteit met de maatschappij leidt tot frictie die het individu kan afremmen om zichzelf te zijn. Deze frictie en identiteit nemen wij als rode draad doorheen de expositie.

Verspreid over 2 dagen en 2 locaties geven we in combinatie met kunstenaars, scenografen, talks en dj’s een invulling aan dit thema. UNIGHTED is een samenwerking met Nachtplan en gecureerd door Brahim Grover Tall & Broeiplaats.

Gedurende 2 dagen kan je terecht in het Sint-Pietersziekenhuis en STELPLAATS om de werken van onze veelbelovende jonge kunstenaars te bezichtigen

Deelnemende kunstenaars
Ann-Sophie Tollet
Céline Meulemans
Darwin T. Cabrera
Dries Verhaegen
Elias Driesen
Kenny Mala Ngombe
Laura De Jaeger
Mischa Dols
Naomi Süssholz
Romy Streep
Zoë Boogaerts


Programma

VRIJDAG 20 / 09
* 18:00 Opening Expositie Stelplaats en Sint Pieters ziekenhuis
* 20:00 - 21:00 Stelplaats - Curatoren Brahim Grover Talll en Ann-sophie Tollet (Broeiplaats) creëerden een expo rond het thema UNIGHTED. Het resultaat is te zien in het Sint Pieters ziekenhuis én Stelplaats. Op vrijdag gaan ze in gesprek met elkaar over identiteit, activisme en de uiting ervan in kunst.
* 23:00 1 jaar nacht met Tornado Wallace + Alfred Anders, Tofec

ZATERDAG 21 / 09
* 19:30 - 20:30 Sint Pieters ziekenhuis - Nazira - dj (ZVUK, Room 4 Resistance) + Arnaud De Wolf ( Club Efemeer r) + Jesse Donkor (Penelope, Horst Arts & Music Festival)
Vanuit hun eigen ervaring gaan ze in gesprek over safer spaces in de nacht. Wat betekent het voor hen? En kan de ruimtelijke vormgeving van een club het gedrag van haar bezoekers beïnvloeden om die safer space te creëren?
* 21:00 - 22:00 MATI DROME ( DMTH , Shivers Antwerpen) + Yannick de Witte (XO Leuven)
LGTBQ+ verwierf deels op een activistische manier hun bestaansrecht tijdens de nacht en zijn zonder twijfel de roots van onze dansvloer vandaag. Nochtans zijn veel van de nieuwkomers in de elektronische muziekwereld ‘straight/white kids’ die vaak ver verwijderd zijn van deze oorspronkelijke waarden.
* 23:00 Clubexperiment #1 - unighted

Praktische info

  • Gratis
  • Vernissage 20/09 18:00 - 21:00
  • Rondleidingen 21/09 16:00 - 22:00
  • Locatie: Sint-Pietersziekenhuis + Stelplaats
  • Facebook-event
  • Broeiplaats wordt ondersteund door JINT solidarity corps