Dit evenement wordt ondersteund door MIJNLEUVEN.

Sojo Sounds Goes Underground IV (livestream edition)

9 oktober 2020
JH SOJO (20:00)

Stilaan mogen de concertzalen terug open, de mensen terug buiten en neemt het leven een aangepaste snelheid aan. Ook Sojo opent opnieuw de deuren en dit met wervelend stevige optredens van eigen bodem.

Aangezien de maatregelen nog geen live concerten toelaten in ons pand, brengen wij de zwaarste Corona livestream tot bij jou!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Ja hoor, het is weer zover! Er kan nooit teveel post-metal aan bod komen, toch? Nuja. Who cares.

Deze reeds 4de editie zal bestaan uit:

AUFHEBUNG (LEUVEN)

Toen de pandemie en muziek een koude, donkere tijd tegemoet gingen, besloten Luchtbegrafenis en Aufebung hun krachten te bundelen. Ze fuseerden en gingen verder onder die laatste naam (laten we eerlijk zijn: Luchtbegrafenis, hoe cool het ook is, niemand kan die shit uitspreken) en namen hun eerste album op in de Farrm-studio. Kijk uit naar dit kleine vreugdevuurtje om je warm te houden als het enige tijd in de winter uitkomt. Verwacht een aantal top shelve doom riffs, post-metal dreunen, manisch schreeuwen en melancholische verhalen. Het verhaal dat de band je wil laten horen: Ja, we neuken de planeet en haar bewoners. Voel u slecht en verander, verdorie! Voor de veranderingen zul je zelf moeten instaan maar we kunnen een beetje helpen met het slechte gevoel.

> Aufhebung live @ Kinky Star, Gent: https://www.youtube.com/watch?v=CHPeDfNCs8o

JUNEAU (HEIST-OP-DEN-BERG)

Nog een instrumentale nieuwkomer in het Belgische post-metal landschap is Juneau, gevormd in 2019. Hun vaak donkere en zwaar beladen muziek vermengt een waaier van stijlen, waarvan post-rock en metal het meest prominent met vlagen van atmosferische black metal. Hun eerste EP werd eind 2019 opgenomen te Larsson Studio (BE) en werd uitgebracht op 5 januari van dit jaar.

> Juneau - A Slow Colour: https://www.youtube.com/watch?v=plT9eC7_zMQ

POTHAMUS (MECHELEN)

Pothamus brengt een opzwepende trip van sludge en post-rock. Op zoek naar diepere sferen dwaalt het trio langsheen shoegaze, drones en stonergitaren, gedragen door tribalesque percussie en pulserende baslijnen. Een beest dat schippert tussen kabbelen, stromen en kolken.

Gedreven door grote vragen keert Pothamus terug naar de basis van muziek: samenkomen en wegdrijven. De blik naar binnen om de buitenwereld te begrijpen.

Eerbiedig voor het ongrijpbare zoekt de band eigen verhalen, puzzelend met mythes en zingeving. Deze zoektocht vertaalde beeldend kunstenaar Iljen Put in de Codex Pothamus: een totaalwerk dat de band visueel vergezelt en inspireert. Het eerste conceptalbum wordt een verslag van deze dialoog.

> Pothamus - Ader: https://www.youtube.com/watch?v=SFIfB9v0HfE

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Wil je zelf eens een SOJO Sounds organiseren of wil je helpen met het organiseren van een Sojo Sounds avond? Neem dan contact op met Jelle Sojo.

Praktische info