Portland

19 mei 2021
Het Depot (20:00)

Artist in residence Portland brengt hun debuutplaat naar Het Depot!

Portland brengt zoals niemand anders hedendaagse indiepop en authentieke folkmuziek samen. De tijdloze en melancholische songs van de band typeren zich door subtiele electronica en de fabelachtige samenzang van Jente Pironet en Sarah Pepels.

Portland behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rock Rally. Twee jaar later bekroonde Studio Brussel hen tot winnaar van De Nieuwe Lichting 2018. Intussen gaat het nog steeds hard. Met hun dromerige indiepop veroverden ze in 2019 de harten van Pukkelpop en Rock Werchter.

De radiohits ‘Pouring rain’, ‘Lucky Clover’ en ‘Expectations’ tonen de sterktes van deze oude zielen. Wondermooi en uniek.

In de pers
"De adoratie van een publiek voor een goede artiest is altijd vertederend, maar pas écht als ze onthaald wordt met de ongeveinsde nederigheid van Portland: zelden was iemand mooier dankbaar." - Humo

"Het waren als vanouds - zie vooral: ‘Lucky Clover’ - de ineengevlochten stemmen van Jente Pironet en Sarah Pepels die het ‘m deden: hopelijk fluistert er ooit iemand in uw oor zoals die twee tegen hun microfoons." - De Morgen

Praktische info