Next.Ape + Alex Koo featuring Jean-Paul Estiévenart

3 oktober 2019
30CC (20:00)
  • Next.Ape, dat zijn vier vernuftige muzikanten die de grenzen verkennen van psychedelische rock, triphop en jazz. Denk Radiohead, Damon Albarn, Modeselektor en Miles Davis.

    De beeldende teksten en het totaalverhaal van hun eerste EP wekken cinematografische beelden op en illustreren de onderdrukkende realiteit. Hun herkenbare sound bevat een inslaande snaredrum, een diepe bas afkomstig van de Moog, een laaiende gitaar, inventieve keyboards en natuurlijk, een prachtige, charismatische stem.

    De groove is hectisch en doortastend. De improvisaties geven je kippenvel. Kortom, Next.Ape’s muziek laat je niet onberoerd.
  • De jonge pianist Alex Koo staat klaar om een breder publiek in te palmen. Hij vormde onlangs een trio met zwaargewichten Mark Turner en Ralph Alessi en dat leverde een goed onthaald album op. Nu stelt hij zijn Belgische trio voor met Dré Pallemaerts en Lennart Heyndels. Speciaal voor deze bezetting componeerde Koo een nieuw repertoire en bovendien werd trompetklepper Jean-Paul Estiévenart aan boord gehesen.

Praktische info

Andere evenementen