Dit evenement wordt ondersteund door MIJNLEUVEN.

Microphone Check: Cursus geluidstechnieken

3 april 2020 - 5 april 2020
JH SOJO (19:00- 20:00)

Geïnteresseerd in geluid?
Onze P.A.-cursus is de ideale springplank voor iedereen die een P.A.-installatie wil kunnen opbouwen en bedienen en zo tijdens optredens voor een perfect afgesteld geluid te zorgen.
Gaande van een kleine zanginstallatie tot live-PA, van opbouw tot live-mix tot gehoorbescherming, geluidsmeting en communicatie met muzikanten.

De cursus is heel ervarings- en praktijkgericht ! Je krijgt dus een stevige basis om als geluidstechnieker aan de slag te gaan!

Programma
Deel 1: Korte theoretische duiding van ongeveer 2 uur.
Deel 2: Alle principes al doende aanleren met o.a. een mengtafel, speakers, micro’s, effecten,… zodat je zelf alles kan ‘voelen’ en beleven, ervaringsgericht dus.
Deel 3: Muziekinstrumenten leren versterken.
Deel 4: De volledige set van een live (!) bands versterken tijdens de bandsessies.
Na afloop van deze cursus krijg je een attest waarmee je bij de provincie Vlaams-Brabant een PA-installatie kan ontlenen.

Over de lesgever
Jan VB is docent, muzikant en geluidstechnicus in 32/8, een organisatie die geluidsversterking voorziet aan vrijwilligers-organisaties.

Bandsessies
Zondag namiddag sluiten we de cursus af met een Sojo Sounds oefensessie.
Drie jonge bands (- 30 jaar) vullen het podium met hun set, krijgen zo de kans om hier eens een generale repetitie te houden en geven zo de kans aan de cursisten om live te oefenen.
Heb jij zelf een band, die namiddag tijd om het beste van jezelf te geven en wil je hier mee deel van uitmaken? Mail naar jelle@sojovzw.be !

Praktische info