HDTDI x Nachtplan - de club van morgen

6 december 2018
STADHUIS (20:00- 22:00)

Van de Vlaamse 'steenwegdiscotheken' uit de jaren 90 tot nieuwe stedelijke concepten vandaag. De verwachtingen van gisteren over het clubleven zijn anders dan die van morgen.

Nachtplan stelt in vraag:
Welke maatschappelijke positie had een club vroeger en nu? Welke belangen vertegenwoordigt ze 's nachts én ook, steeds vaker, overdag? Welke trends zien we in clubcultuur en naar wat zijn we anno 2019 nog op zoek?

Voor deze HDTDI nodigen we zowel een vaste Belgische waarde uit als een nieuw Amsterdams concept. Aan de hand van hun eigen verhaal vertellen hoe zij clubcultuur zien én die ambities vertalen in hun eigen plek.

▬▬▬▬▬ panel
Nick Ramoudt - managing director club Fuse Brussel
“Fuse has become a constant success because it didn’t follow trends, something that’s very rare in this day and age. Many have an initial plan, but follow the big bucks as soon as the opportunity passes by. This club just followed its own heart and soul”.
FUSE, Belgiës eerste technoclub. Haar ambities, haar geschiedenis met hoogtepunten en moeilijkheden en haar skills om van FUSE al jaren een toonaangevende club te maken. Twintig jaar deel uitmaken van 't vast meubilair, hoe doe je dat?
+
David Cornelissen - Creative Director bij club noorderling Amsterdam
Noorderling is een nieuwe club die in mei 2018 letterlijk haar brug uitgooide voor het publiek. De kleine club bevindt zich in de buik van het Veronicaschip aan de dokken van de NDSM werf en is naast een haven voor elektronische muziek ook een vegetarisch restaurant. Een nieuwe club openen, wat betekent het vandaag?

▬▬▬▬▬ tijdschema
20:00 - 21:30 panelgesprek
21:30 - 22:00 open debat met vragen

▬▬▬▬▬ Nachtplan
Nachtplan geeft stem aan de Leuvense nacht.
Nachtplan is een project van mijnLeuven, het jongerenlabel van stad Leuven.
Meer info op mijnleuven.be/nachtplan
sabine@mijnleuven.be

Praktische info

Andere evenementen