De kunst van het ongelukkig zijn - Dirk De Wachter

11 oktober 2019
30CC (20:00)

“Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.”

Waarom willen we eigenlijk allemaal gelukkig zijn? Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. We zien geen onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven zin geeft.

Hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken, als we niet kunnen rekenen op likes of online populariteit? Wat kunnen we winnen uit een meer eerlijke omgang met elkaar en met de ups en downs van het leven? Wat betekent dat eigenlijk precies, ‘gelukkig zijn’?

In 'De kunst van het ongelukkig zijn' gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf. Via de perspectieven die de kunst ons oplevert, en vanuit een constante verwondering, leert het ons om anders na te denken over wat gelukkig zijn echt kan betekenen.

Gasten op 11 oktober:
- Fatma Taspinar is gastvrouw van dienst
- Rebekka De Wit komt haar 'Afhankelijksverklaring' toelichten.
- Zwangere Guy

Gasten op 6 november:
- De presentatie is in handen van Lalya El-Dekmak
- We ontvangen ook Marian Donner, auteur van 'Zelfverwoestingsboek'

Praktische info

Andere evenementen