Avi Kaplan

25 januari 2020
Het Depot (20:00)

Indiefolk artiest Avi Kaplan keert met zijn solo-project terug naar de essentie van de muziek. Voor fans van Fleet Foxes, The Tallest Man On Earth en Ben Howard.

Diep in het bos nabij de Tennessee-route van het oude Natchez Trace-pad is de thuisbasis van Avi Kaplan. Zijn hut op het platteland is kilometers verwijderd van Los Angeles, waar hij gedurende zes jaar woonde terwijl hij de wereld rondreisde met Pentatonix

"Ik ben eindelijk de muziek aan het schrijven, die in mijn hart zit", aldus Kaplan. "Het is eigenlijk de muziek hoe ik ze altijd schreef. Ik heb gewoon nooit de kans gehad om het te laten horen."

Na jaren touren aan een waanzinnig tempo met Pentatonix voelde Avi Kaplan zich fysiek en artiestiek uitgeput. Met zijn solo-project keert hij terug naar de essentie van de muziek en bevrijdt hij naar eigen zeggen zijn vocalen. Waar Kaplan zich vroeger profileerde als de perfecte power-bass, klinkt hij vandaag genuanceerder, rijker en tederder

Kortom: Kaplan herontdekte zijn eigen muzikale wortels verdiepte zich nóg meer in de folk. Hoe dat klinkt? Ontdek het op 25 januari 2020 in Het Depot!

Praktische info

Andere evenementen