Anansi

4 december 2019
30CC (17:00)

Iedereen kent de sluwe streken van Reinaert De Vos, maar wie kent die van Anansi, de mythische spin uit de Ghanese volksverhalen? Hij is zowel schelm als egoïst, die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw Akuba of een van zijn vele kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. “Eerst het vreten en dan de moraal”, lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht...

Jeroen Theunissen (bekend van de romans ‘De omwegen’ en ‘Jouw Huid’ en van Compagnie Cecilia) bewerkt één van de verhalen uit de Anansi-cyclus tot een vertelling vol humor, reflectie en inzicht over ons maatschappelijk functioneren. In de beste Afrikaanse traditie van storytelling. Een hongersprookje vol muziek en vertelplezier!

Beeldsmederij DE MAAN zet al langer in op artiesten met een migratieachtergrond. Ze brengen telkens nieuwe mythes en verhalen binnen. Zo ook de jonge beeldende maker Gorges Ocloo: sterspeler/kindsoldaat en componist/muzikant met Ghanese achtergrond uit de jongerenvoorstelling ‘FUTUR SIMPLE’. Hij regisseert rasvertelster Ineke Nijssen, geflankeerd door Paul Contryn, die magische dierenfiguren tot leven wekt en Owen Weston, die de vertelling live van muziek voorziet.

Praktische info