Almighty Mighty

14 oktober 2019
Het Depot (20:00)

Almighty Mighty bundelt leden van onder meer dEUS en Wallace Vanborn en drenkt zich in een rauw geluid, met pulserende triphopbeats, galmende synths en nineties vibes zoals bij Massive Attack, Swervedriver en My Bloody Valentine.

Almighty Mighty is de nieuwe band van Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax), Michélé De Feudis (Horses on Fire), Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy), met ook Alan Gevaert (dEUS), Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards), Emily Vernaillen (Azra), Ian Clement (Wallace Vanborn), Charlotte Caluwaerts, Femke De Beleyr en Steven Janssens. Oh boy!

Enkele jaren geleden werden nummers geschreven, zonder doel voor ogen, en met een artistieke vrijheid die je maar zelden tegenkomt. De nummers bleken dan ook te goed om te laten liggen, en er werd verder aan gewerkt met de strafste muzikanten van het land.

In 2019 brengt Almighty Mighty voor het eerst muziek naar buiten: begin februari kwam de eerste single online, 'Slow Burner', een EP volgt. De video van 'Slow Burner' is een ode aan Stranger Things, Tim Burton, Limbo en Charles Burns en kwam er na jaren schrappen, twijfelen en herbeginnen.

Van dromerige melancholie tot dreunende onrust. Het kan allemaal. Live te ontdekken in Het Depot op 14 oktober!

Praktische info