Kabinet J

In een stad als Leuven zijn jongeren niet weg te denken. Sterker nog: Leuven is dé jongerenstad van Vlaanderen. En dat maakt dat de stem van de Leuvense jongeren onmisbaar is bij het beleid van de stad. Kabinet J sprokkelt overal en altijd meningen van zoveel mogelijk jongeren. Ze brengt de stem over aan het stadsbestuur en is de officiële spreekbuis van jongeren in de stad.

Geef je mening

Kunst in de openbare ruimte. Hoe? Wat? Waar?
Kabinet J schrijft een nieuw advies en wil weten wat jij denkt!

- Mag er meer kunst te bewonderen zijn op straat?
- Welke kunstvormen (street-art, fotografie, straattheater, film,...) zou je graag zien?
- En waar in Leuven zou dit kunnen?

Bel ons, schrijf ons of laat het ons weten en druk zo jouw stempel op het advies van Kabinet J.

Wat is Kabinet J?

Je hebt Kabinet J vast zien al opduiken op straat, op school of op een Leuvense evenement. Kabinet J sprokkelt overal en altijd meningen van zoveel mogelijk jongeren. Waarom? Om die meningen – en dus mogelijke veranderingen binnen de stad – voor te leggen aan het stadsbestuur en hen te overtuigen van hoe het allemaal nog beter kan in Leuven.

Zo is Kabinet J dé partner van het stadsbestuur voor alles wat te maken heeft met of invloed heeft op jongeren en kinderen in Leuven. Wat betekent dat Kabinet J als officiële jeugdraad van stad Leuven op vraag van het stadsbestuur rond een bepaald thema een traject zal opzetten om tot een door jongeren gedragen advies te komen. Daarnaast kan Kabinet J natuurlijk ook op eigen initiatief of op vraag van Leuvense jongeren een proces opstarten om een advies te formuleren aan het stadsbestuur.

Lees hier de adviezen die Kabinet J al gaf aan het stadsbestuur:

Dat deze adviezen veel meer zijn dan bij elkaar gesprokkelde meningen en dat ze ook echt iets opleveren, bewijzen de realisaties van het afgelopen jaar. Blik hier terug op de impact van Kabinet J op het jeugdbeleid en het beleid van stad Leuven.

Meewerken aan Kabinet J?

Kabinet J is meer dan ‘gewoon’ de Leuvense jongerenraad. Het is een groep geëngageerde jongeren (16 tot 24 jaar) die zich willen inzetten voor haar eigen mening én die van alle jongeren in Leuven. Wil je ook graag deel uitmaken van Kabinet J en opkomen voor de mening van jongeren in Leuven?

Dan kan je jezelf kandidaat stellen. Let wel, dat kan niet het hele jaar door. Houd de oproepen van Kabinet J daarom goed in de gaten. Normaal gezien zal je tijdens de zomermaanden een nieuwe oproep zien verschijnen.

Wil je niet wachten tot de zomermaanden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kabinet J, wie weet kan je op een andere manier al een steentje bijdragen. Meewerken aan een inhoudelijk traject bijvoorbeeld of helpen met het organiseren van een Kabinet J evenement.

Contact

Wil je graag contact opnemen met Kabinet J?

Kabinet J, de Leuvense jongerenraad
Brusselsestraat 61a, 3000 Leuven
kabinetj@leuven.be

Ondersteuning vanuit mijnLeuven (en dus de Afdeling Jeugd)
Maureen Pierloz - maureen@mijnLeuven.be - 016 27 27 68

Volg Kabinet J op Facebook!